Hányinger ellen

Tisztelt Doktorúr!

Refluxot, GERDIII-at állapítottam meg nálam. Erre szedem a Nexium 40 mg-ot és próbálkoztam az erős hányingerem miatt a cerucal és a motilium gyógyszerekkel, azonban semelyiket nem tudtam szedni a mellékhatásai miatt. A b6 vitamin sajnos nem segít. Mit tudna ajánlani hányinger ellen? Étvágyam sincs nagyon és fogytam is. Normális, hogy 2 havi gyógyszerszedés miatt még mindig erős hányingerem van?

Köszönettel

WEBBeteg szakértő válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

Sajnos egyéb motilitást elősegítő szerünk jelenleg nincs, az erősebb hányinger-csökkentők (Navoban, Zofran) kemoterápia okozta hányás csökkentésére indikáltak. Ha két hónap alatt panaszai nem változtak, érdemes a gyógyszerváltást megfontolni. Ha ez sem segít, a diagnózis felülvizsgálatára is szükség lehet, (ugyanis a gyakori hányás szintén refluxos nyelőcső-felmaródásokat okoz) .

 

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 20., 11:52; Megválaszolva: 2009. július 20., 11:52
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Reflux betegség
Gyomorpolip
Égő Gyomor!
Kiújult a reflux
Lyrica jó lehet e