Reflux betegség felismerése

Tisztel Doktor Nő/Úr,

Nemrégiben küldtem egy kérdést amiben fáradtságom, melkasi szúró fájdalmam, enyhe fulladásom okát kerestem. Mivel a mellkasröngenem, EKG-m, vér és vizeletvizsgálatom teljesen rendben volt, önök további vizsgálatokat (teheléses EKG, spiroergometria ) javasoltak amit az orvosom nem tartott szükségesnek (sajnso egyre jobban csalódnom kell az angliai betegellátásban....) , mivel őszerinte ez mind stressz okozta panasz. Egy ideig próbltam ezt elfogadni, tenni is ellene sok féle keéppen, de nem sokat változott helyzet, és én sem és környezetem sem tart továbbra sem stresszes személynek.

Időközben gyomortáji panaszaim is erősödtek (gyomorsav túltengésem mindig is volt, de a Gaviscon amit eddig szedtem már nem segít) . Megemlítettem ezt is az orvosomnak de ezt is a stressz tünetek közé sorolta.

Egy ismrősöm hívta fel a figylememet a Reflux betegségre, és azt szeretném kérdezni hogy ön szerint ez idoklhatja-e, fulladok, 10-12 óra alvás után sem pihenem ki magam, illetve hogy teljesen lecsökkent a fizikai teljesítőképességem? Ha igen, akkor van e valmailyen módja hogy kiderítsem, hogy valóban ez e a gond, illetve tudna e javasolni más vény nélkül kapható szert ami csökkentené a gyomorpanaszaimat.

Válaszukat előre is köszönöm.

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

A reflux betegség okozhat a nyelőcsövön kívül is panaszokat, tüneteket: gége- és garatgyulladást, krónikus köhögést, de akár asthmás megbetegedést is. Jelentős éjszakai reflux zavarhatja az alvást, bár ez már nem tartozik a típusos tünetek közé. A reflux diagnosztizálására a gyomortükrözés, a 24 órás nyelőcső pH-mérés, és nyelőcső-nyomásmérés alkalmas. Vizsgálatokon kívül a terápiás próba is elfogadott (riasztó tünetek hiányában) , ennek során 3 hónapig dupla dózisú erős savcsökkentő-kezelést vezetünk be, majd a harmadik hónap végén kontrolláljuk a panaszokat. A Gaviscon bevonószer, a sérül nyálkahártyát vonja be. Vény nélkül nem tudom, milyen egyéb szer érhető el Angliában (nálunk a Quamatel MIni a legerősebb, vény nélkül kapható, de ez sem alkalmas szövődményes reflux kezelésére) .Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. június 21., 18:58; Megválaszolva: 2009. június 21., 18:58
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Mennyi PPI
Reflux lehetséges?
Nyelőcsőfekély
PPI gyógyszer csökkentése
Gyomorhurut