Melyek a reflux tünetei?

Lehetséges-e refluxtól gombóc érzet a nyakam alsó részén, és ha igen, mitévő legyek? Plusz néha reggelenként gyomor fájdalom, az orvosom azt mondja, hogy nincs semmi bajom, mert a 24 órás ph vizsgalat is negatív lett, de akkor miért vannak ezek a tünetek, és a torkom is néha égni szokott. Ön szerint lehetséges-e hogy azért lett negatív a vizsgálat, mert a gép nem működött?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza reflux témában

Gombócérzést okozhat gyomortartalom refluxatum a nyelőcsőben. A 24 órás pH-mérés csak a savas gyomornedv visszajutását tudja kimutatni. Ellenben van, akinek úgynevezett volumen-refluxa van, és a panaszok ellenére a pH mérés negatív. (A másik gyakori hiba, hogy nem hagyják ki a savcsökkentő gyógyszereket és ezért negatív a vizsgálat eredménye) . Javaslom, próba-terápiaként szedjen PPI típusú savcsökkentő szert kombinálva prokinetikummal (Domperidon, Cerucal) . A prokinetikumok a a nyelőcsőmotilitást és záróizom-funkciót javítják.

Dr. Plósz János

Kérdés: 2008. november 05., 20:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 15:21
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Gyomorpolip
Égő Gyomor!
Kiújult a reflux
Lyrica jó lehet e
Reflux vagy fekély?
Tisztelt Doktor úr! Epe fájdalommal kerestem fel a belgyógyász, gasztroenterologust magánban a vérvétel és ultrahang lelet alapján refluxra...