mellkas fájdalmam oka?

Tisztelt Doktornő! November közepén kezdődtek a tüneteim. Orrdugulás,melyet a mellkason keresztül a gyomorszájamig éreztem. Ezen az úton végig nem kaptam levegőt,és ez most is így van. Időnként jobb, sokszor teljesen bedugulok. A mellkasom,a két mellem között a csontom,a gyomorszájam és párhuzamosan a hátam sokszor nagyon fáj,vagy égő,maró érzésem van. Orrfolyás egyáltalán nincs és nem is volt. Sokszor ingerlő köhögésem van,mely csak száraz és semmi lerakódás nem jött fel az elmúlt hetek alatt. Evés, ivás és beszéd ingerli a köhögést.A torkomban sokszor gombóc érzés van,mintha valamit le kéne köszörülnöm onnét. Ezek a tünetek azóta jöttek elő,mióta kötelező lett a munkahelyen a folyamatos, egész napos maszkviselet. Nem kapok benne levegőt,mar a torkom,fáj a fejem,napi szinten gyógyszert szedek rá. Mivel plafonig érő bankfal van,nálunk csak október legvégétől lett kötelező a maszk. Előzmények: nov. 20 óta táppénzen voltam 4 hétig. Múlt héten kezdtem dolgozni újra,de a fenti tünetek megmaradtak,nem változtak. Az orvosommal 4 héten keresztül csak telefonon beszéltünk,gyógyszereket is így kaptam. RINOSPRAY PLUS (3 hétig,teljesen kimarta az orromat,de akkor egy kicsit jobban kaptam levegőt,Így napi 4x fújtam.)STREPFEN,NEOCITRÁN, SUSPENSIO TERPINI(3 flakon),RETAFYLLIN 200mg 2x1,SAVULIN 500mg1x1,AZI SANDOZ 250mg 2x1,12 db-ot,LIBEXIN 100mg 3x1.Dec. 1 mellkas röntgen tüdőgyulladást állapított meg. Dec.2á-n covid gyorstesztet csináltattam magánúton,negatív lett. Dec. 9-én PCR tesztet csináltattam a SYNLABORNÁL,negatív lett. dec.16-án újabb mellkas röntgen:A rekeszívek éles kontúruak,norm . állásúak. MEllkasi folyadék nem látszik. A tüdők tiszták,beszűrődés már nem különül el,újabb infiltrarum sem jelent meg. A kisvérkör szabályos. A szív alaki és nagyságbeli eltérés nélkül. Az aorta kp. tág.(dr Gede A. ) Viszont az elején leírt tünetek most is vannak,ebben a pillanatban is bedugult az orrom és fáj a gyomrom. Dec. 16-án F.O.G. magánrendelésen voltam. Doktornő szerint allergia lehet az orrdugulás hátterében,az orromat teljesen kimarta az orrspray, és reflux lehet a száraz köhögés hátterében. REVENTIL orrspray-t használhatok(nem sokat ér),az nem árt,orrkenőcsöt kellett venni az orrkimaródásra,RINOPANTEINA-t választottam, mert az előző borsmenta tartalmú volt és szétmarta a mellkasomat és gyomromat,mikor megolvadt és lefolyott. XIZAL 5mg filmtabettát kaptam allergiára. Dec. 16-án tüdőgyógyászati magánrendelésen is voltam. A Doktornő meg -hallgatott,megnézte a mellkas felvételeket,befúvásos próbát is csinált, jó lett,asztma nincs. Folytassam a F.O.G. terápiát,majd menjek utána allergiavizsgálatra. Az elhúzódó száraz köhögés hátterében szerinte is reflux betegség állhat. A sok minden, amit használtam kimarta a nyelőcsövet és okozta a refluxot. Ezért PANTOPRASOL 2x40 mg,Esténként QUAMATEL 1x40 mg a javaslata legalább 1 hónapig. Ezt én ALOE VERA GÉLLEL egészítettem ki. Jelenleg a két Doktornő által írt és ajánlott dolgokat szedem,eddig semmi sikerrel. A gyomor problémával és a mellkas-hát fájdalommal még megbírkóznék valahogy, a reflux állítólag hosszú idő alatt gyógyul és okozhat ilyen tüneteket. DE az hogy folyamatosan bedugul az oromtól,a mellkason át a gyomromig,mintha bedugaszolták volna és csak nagy,mély levegőket véve egész mélyen gyomorig,így kell csinálnom. Ezt a munkahelyen és egész nap maszkban nagyon kellemetlen állapot,ráadásul a torkom is ég,mar a kiszáradástól. Kérdésem,hogy Ön a tünetek alapján megfelelőnek tartja-e diagnózisokat és a kezeléseket? Vagy az Ön szakterülete alapján javasolna-e más terápiát,kiegészítené-e valamivel, vagy javasolna-e más szakterületet,szakorvost?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a légszomj témában

Kedves Kérdező! A reflux betegség valóban okozhat hasonló tüneteket, ennek kezelése még kb. 2 hetes, kicsit még érdemes lenne a gyógyszer hatására várni. Amennyiben nem szűnik a panasz, szívbetegség és tüdőbetegség kizárása is javasolt a megfelelő szakrendeléseken. Panasz alatt érdemes lenne vérnyomást és pulzus is mérni, fontos adatot jelenthet ez is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. december 27., 12:59; Megválaszolva: 2020. december 28., 13:00
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
reflux betegség ?
Kedves Doktor Úr! Dec 16.-án Tüdőgyógyász refluxot diagnosztizált . Pantoprazol 2x40 mg- t,Quamatel 1x40 mg-t írt és Gaviscont javasolt. Gaviscon...
Lehetséges reflux?
Tisztelt Doktor úr! Az utóbbi 4-6 hónapban érzem, hogy sűrűn jön fel a savam akár munkahelyen munkaközben, vagy evés után pár órával, illetve...
Quamatel meddig szedherő
Tisztelt Doktorúr! 2 éve Gerd-et diagnosztizáltak nálam, gyomortükrözés után a nyelőcső savas felmaródását állapították meg.Napi 2×1 40 mg...
Gyomor égés
Kedves Dr Plósz János úr! Öntől szeretnék kérdezni. Már lassan 4 hónapja ég a nyelőcsövem,torkom,olyan érzés mintha belülről pici sok apró...
Gyomorpanaszok
Tisztelt Doktornő! A problémám a következő lenne: Egy hete kb folyamatosan savasságot érzek a gyomromban, a gyomorszájnál. Olyan érzés, mintha...