Véroxigénszint normális?

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Szívbillentyű probléma és asztma miatt van pulzoximéter nálam. Általában 97-99% az orvosnál, de én már napközben volt, hogy légszomj és szédülés miatt megnéztem, és csak 93%-os értéket látok, ami néhány perc múlva, ha újra megnézem, visszaáll 96-99-re. Normális ez, vagy valami problémára utal? Sajnos egy ideje bizonyos tünetekkel nem vesznek komolyan. Köszönettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza légszomj témában

Kedves Kérdező, a 95% alatti érték valóban kissé alacsonyabb a kívánatosnál, főként tünettel együtt. Légzésfunkciós vizsgálat és szív ultrahang vizsgálat segíthet az ok kiderítésében. Bizonyos esetekben egyéb kiegészítő vizsgálatra is lehet szükség.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2019. június 09., 11:29; Megválaszolva: 2019. június 10., 23:22
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Levegő kinyomás
Üdvözlöm! 2 hónapja tartó problémám miatt keretem fel önt.Folyamatos mélylevegőt kell vennem utána pedig 3x vagy 4x a mellkasommal a levegőt...
Szívelégtelenség?
Tisztel Doktornő! 3-4 hónapja voltam külömböző kivizsgálásokon teljes vérkép, szív ultrahang (dopler) 12 elvezetéses EKG (azt hiszem így...
légszomj, nehézlégzés
Tisztelt doktor nő/úr! Mostanában észrevettem, hogy mozgás után légszomj, nehézlégzés tőr rám. Voltam teljes körű kardiológiai vizsgálaton ...
trombózis?
Tisztelt doktor úr..hölgy Édesapám nevében írok mivel ő nem hajlandó orvosi segítséget igénybe venni.De mi aggódunk. Trombózisra utaló...
Mit tehetek?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Volt szívinfarktusom, bypass műtétem 20 évvel ezelőtt. Van por-és gyógyszer allergiám. Kb. 2 éve egyre fokozódó légszomj...