Quamatel meddig szedherő

Tisztelt Doktorúr! 2 éve Gerd-et diagnosztizáltak nálam, gyomortükrözés után a nyelőcső savas felmaródását állapították meg.Napi 2×1 40 mg Controloc 1×1 Quamatel 40mg gyógyszereket szedtem.A vírushelyzet miatt nem tudok kontrollra menni,orvosom idős .Most újra gombócérzés a torokban,savas felböfögés gyomorfájdalom jelentkeztek nálam,ha nem veszem be a quamatelt.Meddig szedhetem tartósan,okoz e károsodást nálam? Fogalmam sincs mikor láthat újra orvos ebben a helyzetben félek nehogy nagyobb kárt okozzak a tartós szedésével.Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Plósz János válasza savcsökkentő témában

Nyugodtan használhatja a gyógyszert tartósan is, nem várható semmi jelentősebb mellékhatás (akár 2x40mg-ot is szedhet, de a Quamatelból általában este 40mg elég szokott lenni, ha ez nem így alakul, akkor adott esetben érdemes újra a Controloc-al kiegészíteni) .

Kérdés: 2020. december 16., 19:38 ;Megválaszolva: 2020. december 17., 08:05
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Savcsökkentő
Okkult széklet vér.
Barret jelenség
Tisztelt Doktorúr! Segítene kérem értelmezni a leletem? 36 éves vagyok nincs alapbetegségem vagyis ma derült ki a reflux gyomortükrözés alkalmával!...
Éhség érzet gyomor táji fájdalom
Szép napot Azzal a kérdéssel fordulnek önhöz Meg próbálom kicsit le rövidíteni Decemberben volt egy abortuszom kicsit lelkileg ki készültem...
Akut/krónikus Gyomorhurut
Tisztelt Doktor Úr! 3 évvel ezelőtt egy elég rossz periódus volt az életemben és azt lehet mondani hogy sajnos 2 éven keresztül elég gyakran és...