• gyógyszerallergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Nyelési nehézségeim miatt gyomortükrözést végeztek, a nyelőcsőben hegesedést továbbá egy cirka dió nagyságú rekeszsérvet diagnosztizáltak. Emiatt most Noacid gyógyszert kell szednem (2X1 naponta) na de meddig? Ugyan a nyelési nehézségeim radikálisan csökkentek, viszont a gyomrom már olyan mint egy megkergült laboratórium. Az antaclast cylostasol, vagy más gyógyszerek együtthatása miatt általános fizikai gyengeség, levertség jellemzi a mindennapjaimat. Nyelőcső tágításra pedig egyáltalán nem óhajtok "benevezni". Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a nyelészavar témában

        Ha nem túl szűk a hegesedés, akkor nincs szükség tágításra. Az antaclast okozhat mellékhatásokat, a de akár a Noacid is (ez utóbbi adott esetben lecserélhető lenne mondjuk esomeprasole hatóanygra, mely fel is oldható, nyelészavar esetén), valamint a panaszok szűntével a 2x40mg csökkenthető 1x40mg-ra.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 26., 14:16; Megválaszolva: 2019. február 26., 19:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm.Vékonybél vastagbél diszbakterozisom volt, gyomornyálkahátya gyulladással. Amit kezeltek fel évig, a két betegség elmúlt, viszont a Reflux megmaradt.Bolcsessegfogra mutottek, tul eros gyogyszereket szedtem hetekig, igy ujra fajt a...
        Tisztelt Dr Úr. Egy olyan problemával fordulnék Önhöz kb 3-4 hónapja tartó mellkas fájdalommal kezdődő kivizsgálás sorozaton estem át ez idő alatt kardiológiás, endokrinológiás, gasztroenterológiás, neurológiás, vizsgálatok voltak....