• Refluxra étel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm.Vékonybél vastagbél diszbakterozisom volt, gyomornyálkahátya gyulladással. Amit kezeltek fel évig, a két betegség elmúlt, viszont a Reflux megmaradt.Bolcsessegfogra mutottek, tul eros gyogyszereket szedtem hetekig, igy ujra fajt a gyomorszajam, Az orvos controlcot irt fel masfel hét mulva jobban éreztem magam. Megszeretném kérdezni hogy sokszor kialakul a refluxom még.Evente 6 alkalommal.Orvosnal voltam vele, de ennel tobbet nem tudnak segíteni.Általában akkor szokott kialakulni amikor náthás leszek.Fáj a torkom, ég, nem tudok aludni vízszintesen sem.Fáj a gyomorszájamnál.Felvagyok puffadva, és böfögök, hányingerem van.Hiába szedem a controlocot, és apo famotidint, napi kétszer, azonnal, sajnos másnapra nem hat, általában minimum egy hétig elhúzódik. A controloc vagy az Apo famotidin jó a refluxra? Más aki refluxos beteg, nekik miért hat rögtön? A kérdésem az hogy milyen ételeket ehetek, milyen étrendet javasol a reflux idejében, hogy a reflux elmúljon. Mit tudna nekem ajánlani? Mit tehetnék hogy jobban legyek gyógyszerek nélkül is? Milyen ételeket, gyümólcsöket, zöldségeket ajánl? Elhagytam a szénsavasat is, citromos, savas dolgokat, zsiros eteleket.Nagyon köszönöm a válaszát.További szep napot.

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Leírása alapján nem feltétlenül csalk reflux-betegség áll a háttérben, valószínűleg a nátha miatt gyomorhurut is kialakul, a fájdalom-dyscomfort miatt elkezd fokozottan levegőt nyelni (emiatt van a böfögés) és ez provokálja a reflux kialakulását is. Diétában különösebb megszorítást nem kell tenni (a szénsavasat, a kávét, a nagyon fűszeres ételeket érdemes kerülni), a lényeg a gyakori, kis étkezések, tartása (soha ne legyen a gyomor tele). Gyógyszeresen a Controloc savcsökkentésre jó, e mellé a panaszos időszakban motilitás-serkető szer használata segíthet (Itopride, Cerucal).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 11., 21:01; Megválaszolva: 2019. január 14., 07:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm.Vékonybél vastagbél diszbakterozisom volt, gyomornyálkahátya gyulladással. Amit kezeltek fel évig, a két betegség elmúlt, viszont a Reflux megmaradt.Bolcsessegfogra mutottek, tul eros gyogyszereket szedtem hetekig, igy ujra fajt a...
        Tisztelt Dr Úr. Egy olyan problemával fordulnék Önhöz kb 3-4 hónapja tartó mellkas fájdalommal kezdődő kivizsgálás sorozaton estem át ez idő alatt kardiológiás, endokrinológiás, gasztroenterológiás, neurológiás, vizsgálatok voltak....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfiak és inkontinencia
        Nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is.
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Infografika és videó
      • Hirdetés