• Gyomoreges

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Ur! Ket honapja tarto gyomoregessek kuzdok, ami minden etkezes utan 2-2, 5 oraval jelentkezik. Egy eve refluxot diagnosztizaltak tukrozessel, de akkor mas jellegu panaszaim voltak, es nem allandoak. Protonpumpa gatlo szedeset javasoltak akkor, viszont ettol az emesztesem lett elegtelen, allando teltsegerzetet es hanyingert okozott (par het utan a h2 blokkolo is). Emelett fundus mirigy polipok is kialakultak a rovid szedest kovetoen, amit egy kesobbi tukrozesen talaltak. Ezt kovetoen volt kozel fel ev tunetmentes idoszakom, de ez a ket honapja tarto allapot most nagyon kellemetlen. Okozhat pusztan a reflux allando gyomoregest? Nem csak bizonyos etelek utan, hanem minden etkezes utan? Mintha ehseg helyett jelentkezne az eges, vagy a gyomor urulesekor. Figyelek, hogy mit eszem, gyakran, keveseket. Kellene ujabb vizsgalat? Mivel tudnam enyhiteni a panaszaimat? Koszonom valaszat!

        Dr. Plósz János válasza a gyomorégés témában

        A panasz tényleg nem refluxra utal (és ahogy írta, más jellegű is, mint korábban), étkezést követő fájdalmat általában nyombélhurut, nyombélfekély okozhat. Érdemes megpróbálni pár hétig a H2 blokkolókat használni (valamint panaszvezérelten Gaviscon-t), ha nem múlik a panasz, akkor tovább kell vizsgálódni (hasi ultrahang, Helicobacter pylori fertőzés? ).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2018. augusztus 12., 20:30; Megválaszolva: 2018. augusztus 16., 12:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: