• Száj körüli lerakódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Minden alvás után a képen látható fehér „lepedék” jelenik meg a számon. Miért, mitől van ez és mit tehetnék ellene? Mennyire normális ez egyébként? Sok éve probléma ez nálam, de egyre durvábbnak érzem és látom. A gyomrom szokott égni, de minden alvás előtt iszom szódabikarbónás vizet vagy elrágok egy Rennie rágótablettát, de sajnos semmi javulás nincs, így nem hinném, hogy ennek köze van a dologhoz. Mandulaköveim is vannak, általában azok is alvás utánra alakulnak ki és leginkább csak a szívem fölötti, bal oldalsó mandulám körül bújnak meg, de korábban ez pont fordítva volt és a jobb oldaliban képződtek leginkább. Továbbá akármennyit igyak is, szinte mindig ki van száradva a szám és a bőröm is nagyon száraz. Annyira, hogy rövid ideig tartó zuhanyzás vagy fürdés után eszméletlenül tudok viszketni, leginkább a lábaim, így kénytelen vagyok hosszasabb forró ülőfürdőt venni minden este mert ebben az esetben nincs viszketés. Előre is köszönöm a válaszát. További jó munkát és szép napot kívánok!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a gyomorégés témában

        Kedves Kérdező! A fehér lepedék lehetséges, hogy az este elfogyasztott szódabikarbóna kicsapódása reflux miatt. Gyomorégés enyhe tüneteire alkalmas lehet a szódabikarbona, de annak hatása átmeneti, rövid ideig tart. Ugyanez mondható el a Rennie-ről is. Hatékony savcsökkentő gyógyszerek kaphatók, beszélje meg kezelőorvosával. A mandulakövek eltávolíthatóak langyos sós vizes öblögetéssel. A szájszárazság hátterében több ok állhat, javaslom , hogy történjen vérkép, vércukor vizsgálat. Oka lehet, ha szájon át veszi a levegőt , mivel az orrlégzés gátolt. A bőr szárazsága számomra kicsit ellentmondásos, minél rövidebb a fürdés, annál kevésbé szárad ki a bőr. Bizonyos tusfürdők is okozhatják, ami kádban történő fürdésnél nem használatos. Fürdős után használjon testápolót, illetve nézze meg a használt fürdőszerek között, hogy okozhatnak-e bőrszárazságot.


        Kérdés: 2020. január 17., 11:03; Megválaszolva: 2020. január 20., 20:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.