Reflux, gyulladás a gyomorban

Tisztelt Dr. Úr! Nemrég voltam gyomor tükrözésen reflux gyanúja miatt. Gyulladást találtak a gyomromban, így biopsziát is végeztek. Mikor megkérdeztem a doktornőt mi lehet a bajom, nem adott egyértelmű választ, és elkezdtem rögtön a legrosszabb dolgokra gondolni. A biopstia leletre sajnos még több mint egy hónapot kell várnom, és nem tudom elterelni a gondolataimat. Endoszkóp lelet: Akadálytalan leveztetés szabvány előkészítés után. A cardia nem zár, Z vonal magasságában 1 és 4 óratájban két 4 mm-es hosszanti felmaródás. A gyomor falai diffuzan kifejezetten foltosan hyperémiásak, retróversióban a fundusban is hasonló kép van. Pylorus kerek koncentrikus, a bubus és leszállószár eltérés nélküli. Biopsia: Antrum I cső, Corpus II Diagnózis: GERB st. I.                   Diffuz gastritis -Hp?                   Lactóz intoleráns Ön szerint kell e félem valami komolyabb, esetleg gyógyíthatatlan betegségtől, esetleg ráktól,   vagy nem csak ilyen esetben szoktak biopsziát végezni? Ön szerint mik lehetnek a lehetséges okai a gyulladásnak? Továbbá azt szertném még megkérdezni öntől, hogy reflux esetén a kávé mivel helyettesíthető, és hogy a dohányzás elhagyása mennyire fontos, sajnos már többször próbáltam ezeket letenni, de nem akart sikerülni a dolog. Laktóz intolerancia esetén a laktóz mentes tejtermékek továbbra is fogyaszthatóak. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Plósz János válasza Gyomorpanasz témában

A leírás alapján csak gyomorhurut illetve reflux betegség igazolódott, rosszindulatú folyamatra gyanú sem merült fel. A mintavétel a Helicobacter pylori fertőzés megítélésére történt. Ez is okozhat gyomorhurutot (ezen kívül diétahiba, gyógyszer, vegyszer, stressz) . A kávéfogyasztás és a dohányzás elhagyása indokolt, gyorsítja a javulást. A kávé helyett Koenzim Q10 használata próbálható meg. Laktóz-intoleráns állapotban a laktózmentes tejtermékek fogyaszthatók.

Kérdés: 2016. augusztus 29., 08:41; Megválaszolva: 2016. augusztus 29., 11:32
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Gyomorgörcs okai?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám körülbelül kettő évvel ezelőtt kezdődhetett, 17 éves voltam. Az koromnak megfelelő ideális testsúly...
Megoldások csendes refluxra.
Tisztelt doktor úr, 45 éves vagyok, 25 éve szenvedek a csendes reflux tüneteitől. -Reflux tünetek, melyek nálam nem jelentkeznek: felső hasi...
Gyomortükrözés
Tisztelt Dr Úr! Nemrégiben voltam gyomortükrözésen , nen igazán kaptam magyarázatot hogy az alábbiak mit jelentenek pontosan ezt szeretném...
Hasi ultrahang lelet
Tisztelt Doktor! Hasi Uh vizsgálaton voltam 2021 nyarán, amit 2023 januárjában újra megismételtem. Változás nem történt pozitív és negatív...
Reflux és bordaív mögötti fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! 2021. Januárjában nagyon felerősödtek a refluxos tüneteim. Akkor kezdődő nyelőcsőfekélyt, epés refluxot, rekeszsérvet...