• Gyomor erosio

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Februárban gyomortükrözésem volt, ahol a leletem a következő lett: " Akadálytalan eszközvezetés a szabályos endolumenü, ép nyálkahártya borítású nyelőcsőbe, melynek a cardia feletti szakasza lobos. A cardia csillag alakú zárt, öklendezéskor diónyi gyomornyh. hernializacio látható. A Z-vonal a fogsortól 40 cm eszközhosszra ép. A gyomorban kp. mennyiségű éhgyomri secretum, a falak levegőbefvásra jól tágulnak, a peristaltica végig halad. A cardiatáj, fornix retroversioban ép. A corpus nyálkahártya ép, a redőzet szabályos. Az angulus ép. Az antrum kerek, a nyálkahártyán a ppylorus előtt a melső falon két savhaematinnal fedett erosio van. Biopsia. A pylorus centrikusan zárt. A bulbus kerek, nyálkahártya ép. A postbulbaris szakasz, illetve a mélyduodeum ép, a Kerkring redőzet szabályos. A leszálló szárban epés benék. UREAZ." Diagnózis: Gastrooesophagealis reflux, oesophagitissel Javaslat: 2x20mg Pantoprazol Sandoz, 4x1 Venter javasolt A hat hetes kúra után még négy hétig 1x20mg Pantoprazol Sandoz-t szedtem, majd abbahagytam az orvos javaslatára. Egy ideig rendben is volt minden, de pár hét után egy étrendileg nehezebb hétvégét követően újra jelentkeztek a jobb bordaív alatti szúró érzés, ami étkezésre elmúlik, majd újra jelentkezik. Az orvosom szerint nincs szükség újabb endoszkópos vizsgálatra, helyette kezdjem el szedni újra az 1x20mg Pantoprazol Sandoz-t. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint az 1x20mg Pantoprazol helyett elegendő lehet-e inkább a 4x1 Venter, vagy az nem kielégítő gyógymód erre a problémára? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Plósz János válasza a gyomorpanasz témában

        Tekintettel arra, hogy az endoscopos lelet rosszindulatú folyamatot kizárt, lehet próbálkozni mind a két terápiás lehetőséggel. Bármelyiket is választja, a gyógyszerek mellett a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása sokat segíthet a panaszok megelőzésében.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. június 13., 14:36; Megválaszolva: 2018. június 13., 16:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 64 éves nő vagyok, 10 éve diagnosztizáltak colitis ulcerosa betegséggel. Kezdetektől napi 3x1 Salazopyrin illetve 1x1 Huma Floacid tbl. szedek, melytől szinte panaszmentes vagyok. Utolsó colonoscopia 2017.10. megnyugtató...
        Párommal ( aki 45 éves) gyermeket szeretnénk. Mindegyikőnknek vannak már gyermekei. Megcsináltattunk pár vizsgálatot, közte a női hormonokra való vizsgálatot is, melynek eredménye: A női hormonvizsgálat 3. napján esedékes vizsgálat...
        Kedves Doktornő!Kérdésem lenne, hogy a kapott hárompontos vércukorterhelés utalhat e inzulinrezisztenciára?Éhgyomri glükóz:5,9,60perces:5,5, 120perces:4,9 Inzulin:6,7,Inzulin60perc:65,7,Inzulin120 perces:30,3. Válaszát köszönöm!