• Minden ételtől komoly gyomorproblémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm. Sajnos már nincs olyan étel ami után ne lenne problémám vagy rossz közérzetem. S az lenne a kérdésem hogy ez mitől lehet? Biztos vagyok benne hogy a gyomrommal van problema, mert minden etellel van valami gond, csak egyes ételeknél intezívebbek a tünetek. Az alábbiakban felsorolok néhányat. Sokaig refluxnak hittem, de ez csak egy tünet. gyümölcsös zabkása: puffadás, savas felböfögés, gyomorégés Pizza: puffadás, gyengeség, migrén Szalonna, állati zsiradékok: puffadás, savas visszaáramlás (olyan mértékű hogy az egész nyelőcső begyullad) Bab, káposzta: hányinger, hányás, puffadás, görcsök Olajban sült ételek: gyengeség, olykor szédülés, teltségérzet, puffadás Kávé (cukorral vagy nélküle), üdítők (szénsavval vagy nélkül): puffadás, gyengeség, Hagymafélék: hányinger, görcs, migrén, visszaáramló sav Stb stb. Nem csak az ételek, hanem az erős szagok is okoznak gyomorproblemakat. Pl: festék, tisztítószerek, parfümök, autósillatosítók. Ezek nagyon erős puffadást és gyomorsavat okoznak. (Puffadásgátlók nem segítenek). Milyen vizsgálatra lenne szükség? Mik azok a betegségek amik szóba jöhetnek?

        Dr. Plósz János válasza a gyomorpanasz témában

        Ha már a szagok is puffadást okoznak, akkor erősen felmerül, hogy fokozott levegőnyelés állhat legalábbis részben a panaszok mögött. Ez csak tudatos odafigyeléssel csökkenthető (lassú evés, ivás, beszéd, az "üres" nyelések kerülése, a stressz megfelelő feldolgozása segíthet). E mellett szóba jöhet hisztamin-intolerancia illetve egyéb étel-allergia is (ezeket vérből lehet diagnosztizálni).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. augusztus 26., 15:07; Megválaszolva: 2019. augusztus 26., 20:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: