• Hasi fájdalom csípős étel után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a banasszal fordulnék önhöz, hogy kb 1 éve észre vettem hogyha szénsavas italt vagy csípős erős ételt eszek iszok akkor ahogy lenyelem egy enyhe szúró égő érzést érzek egy pillanatra a hasamban a köldököm vonalába kb., jobb oldalt és ha beveszek egy savlekötő gyógyszert akkor kb 1 napig ez a tünet nem jelentkezik ihatok alkoholt szénsavas vìzet stb stb.a kérdésem milyen betegség okozhatja ezt? Ez lehet daganatos betegség jele? Amúgy normal esetben nem érzek semmit nyomára sem faj a hasam. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Plósz János válasza a Hasi fájdalom témában

        Sem a panasz, sem életkora nem valószínűsít daganatos megbetegedést (ennek tünetei fogyás, étvágytalanság). A szénsavas és csípős ételek-italok gyomornyálkahártyát irritáló hatásúak, az általuk okozott nyálkahártya-sérülés magyarázhatja panaszát. Érdemes lehet ezek túlzott fogyasztását kerülni, enni gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, lassan, nyugodtan.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2016. augusztus 12., 08:20; Megválaszolva: 2016. augusztus 16., 07:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: