Reflux és a vesekő oldás

Tisztelt Dr. Árki Ildikó, egy összetett kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni vesekő oldás és reflux témakörben. Nem rég a hasi ultrahang vesekövet állapított meg mindkét vesében. Ezek a kövek szétszórtan helyezkednek el, méretük kb. 3 mm. Az urológus orvosom Blemaren N készítményt írt fel kőoldásra. Korábbi évek tapasztalatai alapján hatásos gyógyszer (18 éves koromtól fordulnak elő vesekövek, túl vagyok két ESWL kezelésen is, de a kövek kiújulnak) . Fél éve fény derült tünetek miatt gyomortükrözés során gyomor -és nyombél gyulladásra. Erre Esomeprazol Sandozt és Cerucalt szedek (A Cerucalt 4 héttől tovább nem mertem folyamatosan szedni, időközben ha nagyon fáj a nyombél, akkor szoktam szedni) . Sajnos a Blemaren N készítmény irritálja a gyomromat olyan mértékben, hogy képtelen vagyok használni. Túl sok lesz tőle a gyomorsavam a protonpumpa gátló mellett és a nyombél fájdalom is jelentkezik tőle (jobb bordaív alatt és a köldök közti övszerű fájdalom) . Kérdéseim: Mit tudna tanácsolni kőoldásra Blemaren N gyógyszer helyett? Hatásos lehet valamilyen lúgosító termék használata, mint pl. lúgos víz vagy lúgosító étrend-kiegészítő alkalmazása, lucerna kapszula netán alga kapszula? A másik kérdésem, hogy a Cerucalt lehet-e folyamatosan szedni, mert a betegtájékoztatóban csak pár hét szerepel? Köszönöm előre is a segítségét! További szép napot kívánva, Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza vesekő témában

Kedves Kérdező!

Köszönöm a megtisztelő bizalmat, sajnos azonban csak azt tudom, javasolni, hogy a vesekövek kezelését urológusával beszélje meg. A gyógyszerek szedésének időtartamát a kezelőorvos tudja meghatározni, így van ez a Cerucal esetében is. A leginkább célravezető az lenne, ha a gasztroenterológus és az urológus egymással konzultálna az ügyében.Üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. január 05., 17:04; Megválaszolva: 2015. január 11., 18:03
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Mennyi PPI
Reflux lehetséges?
Nyelőcsőfekély
PPI gyógyszer csökkentése
Gyomorhurut