Emésztési probléma

Tisztelt Doktor Úr! Gyomor és emésztési problémámmal keresem meg Önt. Kivizsgálásom alkalmával refluxot állapítottak meg, gyomortükrözés során látták, hogy gyomrom éhgyomorra teli volt epés savval, és a gyomor falán, mind pedig a nyelőcső falán kisebb, állítólag még nem "vészes" kisebesedéseket találtak. Akkori véreredményem: össz bilirubin 23, 5, vas 36, 7, transzferrin telítettség 59%, anti TPO 14, 2. A többi eredményem jó. (Meglévő betegségeim: pm alulműködés (műtétutáni) , zöldhályog A doktor nő Controloc- ot írt fel nekem, illetve egy másik gyógyszert, melyet egy pár nap után abba is hagytam, mert mellékhatásai keletkeztek. Tehát jelenleg csak a Controloc-ot szedem erre a betegségre. A panaszom, amivel elmentem a doktornőhöz, az az állandó felfújódás volt, váltakozó székelés (vagy székrekedés vagy hasmenés) . A munkám elég leterhelő sokszor enni sincs időm, én ennek tulajdonítottam, nem tudom közrejátszhat-e, de kb. a fogamzásgátló szedését követően kezdek a tüneteim fellépni. A gyógyszer nem hat, nem érzem, hogy jobb lenne bármi is, azóta agyomrom szinte folyamatosan fáj. Talán nem vagyok annyit felfújódva és a székletem rendeződött valamennyire. Viszont azt vettem észre, hogy ha bármi olyat eszem, amibe liszt van, akkor nagyon hamar, szinte az étkezés után rögtön borzasztóan éhes leszek (gondolom sav) . Lisztérzékeny nem vagyok, ezt a vizsgálatot megcsináltattuk. Most ott tartok, hogy igyekszek mindent kerülni, amiben liszt van és így egész jó a gyomrom, nincs felfújódás sem, mondhatni teljesen jól vagyo. De abban a pillanatban, hogy eszem, vége.Kezdődik az egész napos gyomorfájás és "éhségérzet". A doktor nő nem tudott biztatót mondani, nem nagyon értette mi ez... Kérem segítségét, mert nagyon elkeserít a dolog és így még gluténmentes kenyeret sem merek enni. Iszom még egyébként a fehér akácvirág teát és az orbáncfűvet, nem iszok kávét, nem dohányzom, nem iszok szénsavasat, igyekszem egészségesen táplálkozni. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát és segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza non-coeliac glutén sensitivity témában

A gluténmentes étrend nem coeliakiások számára is könnyebben emészthető, fogyasztható. Ha a glutén elhagyása mellett panaszai csökkennek, akkor ez a diéta folytatható (a diagnózis: Non-Celiac Gluten Sensitivity) . A gluténmentes kenyeret érdemes megpróbálni, nem kellene, hogy panaszt okozzon. Emellett a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, rendszeres, intenzív testmozgás, a stressz megfelelő feldolgozása, pre- és probiotikumok kúraszerű használata segíthet.

Kérdés: 2014. december 30., 19:29; Megválaszolva: 2014. december 30., 19:37
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Ppi csere segíthet e
Tisztelt Doktor Úr! Elkezdtem szedni az emozult, 2 x20 mg. 4 napig birtam szedni. Nagyon szédülök tőle, fáj tőle a gyomrom, úgy érzem, hogy szorít...
Mennyi PPI
Reflux lehetséges?
Nyelőcsőfekély
PPI gyógyszer csökkentése