Kontaminált vékonybélsynroma

Tisztelt Dr.Plósz János! Elég összetett a problémám. Pár szem NSAID-tól újra előjött felcsapott a refluxom már több, mint egy hónapja, ezért pár napig szedtem a Pantoprazolt, aztán abbahagytam, újra szedtem, (pont a fertőzés elkerülése végett nem mertem folyamatosan szedni) és már harmadik hete folyamatosan szedem a PPI-t pontosabban eddig a Pantoprazol Sandozt ill. az Ulprix 40-t, de sokszor emellett is panaszos voltam, savfeljövés pld. kicsit nehezebb étel után is, közben Motiliumot is szedtem, mert sokszor olyan kőérzés volt a gyomromban, hogy alig ment le az étel, de sokáig nem tudtam szedni, mert hát- ill. nyakizom görcsöket okozotr a Motillium. Most kaptam egy másik PPI-t a Rabemant, ezt elég jó erősnek érzem, de ezzel egyidőben a 3. napi szedés után már újra előjött a kontaminált vékonybélsyndromám. Két éve a gastroenterológus mondta, hogy ha lehet csak rövid ideig szedjek PPI-t, emiatt, mert ez bármikor nekem előjöhet. Jelenleg enyhébb hasfájás, hasmenésféle, bélkorgás, stb. Egy hete el kezdtem szedni a Humel gélt, de vs. túl sokat szedtem az első héten és akkor szorulást kaptam tőle, aztán abbahagytam, de most újra szedem. Most megint abba kell hagynom a PPI-t, de egyszerűen, ha elhagyom, akkor pár nap múlva a nyelőcsövem fog égni és fájni, de ha szedem, akkor ez a kontaminált vékonybél syndroma fog előjönni. Egyszerűen nem tudom, hogyan lehet ezt a kettőt összehangolni.Ebben szeretném a segítségét kérni, mert már teljesen tanácstalan vagyok és kissé már kiborultam ettől az egésztől. Válaszát előre is köszönöm: Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a reflux témában

Két lehetőség adott, a reflux kezelésére megpróbálható bevonó szerek használata (Gaviscon, Venter, Ulcogant), illetve a Motilium helyett a Cerucal (bár a mellékhatás-spektrum hasonló). A másik oldal a kontaminált vékonybél szindróma kezelése (erre Normix-kúra használható, valamint prer- és probiotikumok, illetve Dicetel szedése).

Kérdés: 2014. április 17., 19:33; Megválaszolva: 2014. április 21., 09:14
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Refluxom van?
Tisztelt Doktor Úr! 2020. Decemberében maró légcső fájdalmat, torokfájdalmat, hányingert kezdtem tapasztalni, azóta a fájdalmaim fenn állnak és...
reflux betegség ?
Kedves Doktor Úr! Dec 16.-án Tüdőgyógyász refluxot diagnosztizált . Pantoprazol 2x40 mg- t,Quamatel 1x40 mg-t írt és Gaviscont javasolt. Gaviscon...
Lehetséges reflux?
Tisztelt Doktor úr! Az utóbbi 4-6 hónapban érzem, hogy sűrűn jön fel a savam akár munkahelyen munkaközben, vagy evés után pár órával, illetve...
mellkas fájdalmam oka?
Tisztelt Doktornő! November közepén kezdődtek a tüneteim. Orrdugulás,melyet a mellkason keresztül a gyomorszájamig éreztem. Ezen az úton végig nem...
Quamatel meddig szedherő
Tisztelt Doktorúr! 2 éve Gerd-et diagnosztizáltak nálam, gyomortükrözés után a nyelőcső savas felmaródását állapították meg.Napi 2×1 40 mg...