Rémisztő tünet

Tisztelt Doktornő/Úr! 2012. novemberében laparoscopos nőgyógyászati műtétem volt, melynek során egy cystát távolítottak el a jobb oldali petefészekről. A szövettani vizsgálat eredménye: CYSTA FOLLICULARIS OVARII. Két héttel a műtét után egyik napról a másikra a vérnyomásom megemelkedett 120/75-ről 160/80-ra. Felkerestem a háziorvost. Kaptam laborbeutalót és hasi UH beutalót. A laborleletben enyhén emelkedett cholesterint szint volt, a többi eredmény jó lett. A hasi UH negatív volt. Kb. két hét után a vérnyomásom magától visszaállt az eredeti 120/75-ös értékre. Ezt követően kezdődtek a problémák igazán. Gombócot éreztem a torkomban és mivel a FOG rendelés nem beutaló köteles felkerestem egy fül-orr-gégészt. A vizsgálat során megállapításra került, hogy az interary tér kimart, ary tájékok duzzadtak, a nyakon kórós nem tapintható. Diagnózisként: a dysphagia lett feltüntetve. Kaptam beutalót pajzsmirigy UH-ra, melyre csak kb. 1 hónapos várakozással adtak időpontot. Ezután felírásra került az esomeprazol sandoz 20 mg, napi 2x1 adagban. A gombóc érzet szinte teljesen elmúlt. A FOG controll vizsgálaton a főorvos úr megállapította, hogy a kimaródás gyógyult a hangszalagok rózsaszínek. Dietetikus segítségét kértem a megfelelő étkezés kialakításához. Az utóbbi időben esetenként hányingerem van, száraz a szám szinte folyamatosan, cserepes az ajkam, néha olyan érzésem van, hogy megfulladok a saját nyelvemtől, mert olyan mintha "hátra csúszna a torkomba" és nem tudok nyelni olyankor. Az utóbbi napokban égett a nyelvem és a szám is. Bejelentkeztem már a szájsebészetre is vizsgálatra. Nem tudom mi állhat a háttérben és milyen rendelést kellene még felkeresni, de a nyelési problémák miatt szinte már pánikba esek. Tisztelettel és köszönettel kérném segítségét!

Dr. Plósz János válasza nyelészavar témában

A száraz nyelv, szájüreg általában nem kielégítő nyáltermelés jele, így érdemes fogorvosnál nyáltermelés vizsgálatot kérni. Ha ez a probléma, akkor érdemes autoimmun irányba továbbmenni (Sjögren-szindroma) .Nyelőcső illetve szájüregi égést okozhat vas- illetve b-vitamihiány is.

Kérdés: 2013. január 02., 18:57 ;Megválaszolva: 2013. január 03., 20:29
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
gyógyszerallergia
Tisztelt Doktor Úr! Nyelési nehézségeim miatt gyomortükrözést végeztek, a nyelőcsőben hegesedést továbbá egy cirka dió nagyságú...
Nehezen nyelem le az ételt
Nyelés közben úgy érzem, hogy az étel a nyelőcsőből visszaáramlik és fuldokolni kezdek. Már 2 éve küzdök a gyomorsavammal, rendszeresen szedem a...
Reflux kiújulása
Tisztelt Szakorvos! 2000-ben állapították meg teljes kivizsgálás (ultrahang, gastroscop, colonoscop) után nálam a reflux betegséget. 2x1 controloc...
Idegentest érzése a torokban
Tisztelt Doktornő v Doktor Úr! Körülbelül 2 hete kezdődött a problémám, azzal hogy úgy éreztem evés közben nem megy le a falat, nagyokat...
Gombóc szerű nyelés. Mi lehet az?
Üdvözlöm! A rendszer azt írja, hogy havi egyszeri ingyenes kérdéssel élhetek körültekintően és átfogóan írjak, igyekszem betartani, bár nem...