Megfelelő ágyat keresek a reflux miatt

Gastroscopiás nyelőcső dystalis harmada hyperaemisas, a cardia tátong. A gyomorban bőséges secretum, a corpus ép, az antrum nyh-ja és foltosan hyperaemias, apró erosiókkal tarkított, a pylorus nyitott, a bulbus ép. Reflux oesophagitis Hiatus hernia. Antrum gastritis macroscopos képe. Ez van a leletemen. Kérdésem: 1) ha torok gyulladás, vagy megfázás történik, mit szabad bevenni, a gyulladás megszüntetése, gyógyulás érdekében? . Sajnos én nem megfelelő gyógyszert szedtem, kegyetlenül felerősödött a torok-fájdalom, de ez a reflux miatti sav miatt történt, mondja a tüdőgyógyász. A torokgyulladásom a megfázás miatt megszűnt. 2) hol keressek megfelelő ágyat, ahol olyat gyártanak, hogy a fejrész 20 cm-re feljebb van emelve? Köszönöm válaszát, tisztelettel

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Az ágyban a fejvég megemelése megoldható magasabb párna használatával, vagy ha nem is 20 cm-ről beszélünk, de pár centit lehet emelni a fejvégen az ágy fejvégi lábainak megemelésével. A gyógyszeres terápia mellett a gyakori, kis étkezések, a szénsavas italok és a fűszeres ételek kerülése is fontos, valamint az, hogy étkezést követően 2-3 órán át nem szabad fekvő testhelyzetbe kerülni.

Kérdés: 2012. november 24., 10:31 ;Megválaszolva: 2012. november 26., 16:44
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Reflux betegség
Gyomorpolip
Égő Gyomor!
Kiújult a reflux
Lyrica jó lehet e