• Refluxos vagyok, mire figyeljek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Voltam gyomortükrözésen a régóta tartó gyomorégés, savtúltengés, hasfájás miatt, és megállapítottak nyelőcsőfekélyt. A refluxra kaptam pariet 20 mg gyógyszert és az orvos elmondott egy-két dolgot, amin változtatnom kell. Megköszönném, ha Ön is leírna egy pár fontos információt, amire figyelnem kell pl. táplálkozás terén, mit lehet és mit nem. És még egy kérdés, a leletemben szerepel, hogy: a fornix corpus ép, az antrum foltosan hyperaemiás. Ez mit jelent?

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező!

        Reflux betegségben gyógyulást csak az életmódi változtatások hozhatnak, a gyógyszeres terápia tüneti (a savelválasztást csökkenti, a gyomortartalom visszacsorgását nem befolyásolja). Ezt a hasűri nyomás csökkentésével lehet elérni, ezért fontos az optimális testsúly elérése, megtartása, ezen kívül a gyakori, rendszeres kis étkezés, szénsavas italok, kávé, kakaó kerülése.

        Étkezést követően 1 óráig nem szabad lefeküdni (ülni, állni, sétálni szabad), érdemes éjszakára a fejvéget megemelni. A reflux rövid terápiája 6 hónap, ezt követően próbálhatjuk meg csökkenteni a gyógyszer dózisát.

        A foltos hyperaemia az antrumban azt jelenti, hogy a gyomor ezen területén van egy kis gyulladás, melyet a felírt savcsökkentő gyógyszer szintén orvosol.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-15 12:38:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm.Vékonybél vastagbél diszbakterozisom volt, gyomornyálkahátya gyulladással. Amit kezeltek fel évig, a két betegség elmúlt, viszont a Reflux megmaradt.Bolcsessegfogra mutottek, tul eros gyogyszereket szedtem hetekig, igy ujra fajt a...
        Tisztelt Dr Úr. Egy olyan problemával fordulnék Önhöz kb 3-4 hónapja tartó mellkas fájdalommal kezdődő kivizsgálás sorozaton estem át ez idő alatt kardiológiás, endokrinológiás, gasztroenterológiás, neurológiás, vizsgálatok voltak....