• Reflux és tüdőembólia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! Van- e összefüggés a tüdőembólia és a reflux között? Az embólia miatt mindenféle lehetséges vizsgálaton részt vettem, minden eredmény a legjobb lett.Ezek után már nem szedette velem a Marfarint a szakorvos. Következmény: 2 hét múlva újabb embólia. Most Syncumárt kapok és napi 2 tbl-val stabil az INR értékem, állítólag élethosszig kell szednem.Doppler vizsgálat szerint láb trombózistól lett az embólia.Kérdésem az, hogy milyen vizsgálatokat édemes elvégeztetni, hogy kiderüljön mitől volt 2x embólia? Korábban 3 pajzsmirigy mütétem volt, szedek Letroxot, ettől nem lehet? Most februárban lesz egy pajzsmirigy UH és pajzsmirigy izotóp vizsgálatom majd egy hasi CT májusban mert a második embólia után találtak a bal mellékvesémben egy adenomát.Nem vagyok könnyű helyzetben. Kérem tiszteletteljes válaszát. Köszönöm: Vincz Katalin

        Dr. Szigeti Nóra válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező! A reflux és a tüdőembolia között nincs összefüggés. Valóban élethossziglan kell szednie a Syncumart. Ha a Doppler-UH trombózist igazolt, akkor az volt az oka a tüdőemboliának (ez a leggyakoribb ok egyébként).


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2012. február 10., 07:41; Megválaszolva: 2012. február 13., 09:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: