• Terhességi reflux

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! 32 hetes terhes vagyok. Nagyon erős terhességi refluxom van, ami rendszeres véres hányást okoz. A vér mennyisége nem nagy, friss vér, és a hányás végén jelentkezik. A gyomorszájam már hetek óta nagyon fáj, enni szinte már semmit nem tudok, ill. nem is merek. Éjszaka gyakran fulladásszerű köhögésre ébredek, mert félrelélegeztem azt, ami visszaáramlott a gyomromból. Amit megeszek arra nagyon odafigyelek, hogy az megfelelő legyen. A gondozó orvosok mindig csak annyit mondtak, hogy majd elmúlik szülés után, nem tudnak segíteni. Most kizárólag kamilla teát iszom (ízesítés nélkül) és a savasodás ellen Rennie tablettát szedek, de sokszor a napi megengedett adag nem elegendő, illetve ülve "alszom". Gasztroenterológiára esélyem sincs eljutni rövid időn belül, a várakozási lista miatt, szülés után pedig már oly mindegy. Kérdésem, hogy ez tényleg ennyire természetes és semmiféle módszer nincs a kezelésére? Kérem segítsenek!

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Bár minden gyógyszer előiratában szerepel, hogy terhességben nem javasolt adása, ez a legtöbb gyógyszer esetében rizikó/haszon arányban mérlegelendő. Leírása alapján refluxa igen súlyos, így én mindenképp savcsökkentő gyógyszeres terápiát javasolnék (első körben Quamatel 2x20mg-ot, ha ez sem segít eléggé akkor akár napi 30mg lansoprazolt is). Segíthetnek a bevonószerek is: Gaviscon vagy Ulcogant oldat.


        Kérdés: 2012. január 13., 15:44; Megválaszolva: 2012. január 16., 16:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció