• Ez már gyomorfekély?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, Múlt héten voltam gyomortükrözésen, a lényeg : Az antrum nyálkahártya foltosan hyperemias, enyhén gyulladt küllemű.Szövetmintát vettek HP-ra, eredmény január közepén. GERD egyértelműen nem igazolható, de tüneti kezelése szóbajön, erre Nolpaza-t kaptam (2x 40 mg 2-3 hónapig). 2 kérdésem lenne : 1, Ha jó értem, gyomornyálkahártya-gyulladásom van, ez már fekély vagy ebből csak lesz,ha a sav továbbmarja? 2, Az utóbbi időben nagyon ideges voltam, valószínűleg ez is közrejátszott. Szeretnék lazítani, sportolni (foci, tenisz) tovább, de nem tudom, hogy ezzel lehet-e?

        Dr. Veress Dóra válasza a stressz, gyomorfekély témában

        Kedves Uram! Önnek egyelőre még nincs fekélye, de a gyomornyálkahártyája már vérbő és néhol gyulladt. Ez jó alap a fekély kialakulására, különösen ha nem változtat eddigi életmódján. Sportolnia szabad, sőt kifejezetten javasolt is lenne naponta legalább fél órát mozással töltenie, mivel ez segít levezetni a feszültséget. Ezek mellett javasolt a rendszeres és egészséges táplálkozás. A stressz oldására számos technika létezik, melyeket érdemes elsajátítani. pl. jóga, meditáció, relaxáció.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 19., 16:27; Megválaszolva: 2011. december 21., 23:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés