Állandó rosszkedv

Tisztelt Hölgyem/Uram! 23 éves lány vagyok és mostanában nagyon nem vagyok jól. Feszült és ideges vagyok, nem tudok mosolyogni (néha erőltetem..) igazából, nem látok magam előtt csak negatív dolgokat..sajnos sok minden történt idáig (munkahelyi stresszes napok, betegségek) Jelenleg nem dolgozom, ez is bosszant mert 4 fal között vagyok egyedül, nincs kihez szólnom ez is kikészít néha. Viszont ha emberek közé kell mennem, akkor sem érzem jól magam és sokszor nincs kedvem elindulni sem és úgy semmihez sem. néha pedig csak tennék vennék. Szedem a Magne B6ot valamint szívritmus zavaromra Bisoblockot. Iszom a citromfű teát, ami elvileg nyugtató hatású...de attól inkább elálmosodom: (Nem tudom, mi lenne a jó megoldás.Tudna nekem ezen a problémán segíteni? Elég, ha a nyugtató teát iszom v esetleg kellene gyógyszeres kezelés is erre a "bajomra"? Várom a válaszát és a tanácsát. Előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza lehangoltság témában

Kedves Kérdező!

Ön nagyon fiatal még ahhoz, hogy tétlenül tengesse az ideje java részét. A hangulati problémákra nem a gyógyszeres kezelés vagy a citromfű tea a megoldás, hanem az, ha sikerülne újra értelmes elfoglaltságot találnia magának. Ez lehet munka, iskola, tanfolyam, gyermekfelügyelet, idősgondozás, vagy bármi más, ami leköti.

Mivel feltételezem, hogy nem önhibájából került a jelenlegi helyzetbe, ezért úgy gondolom, hogy Ön is töri a megoldáson a fejét. Javaslom, hogy minden ellenérzése ellenére is menjen közösségbe, és ne szégyellje jelenlegi helyzetét. Minél több embernek mondja el problémáját és érdeklődik állás után, annál több ember tud segteni Önnek. Előbb-utóbb lesz valaki, aki azt mondja majd, hogy itt vagy ott keresnek embert. Másrészről vezessen munkakeresési naplót, amiben rögzíti hova adott be jelentkezést, honnan szóltak vissza, milyen fázisában áll a dolog. A keresgélést is csinálhatja munkaszerűen, 8-4ig, után pedig jöhet a pihenés. Mindemellett ne zárkózzon be, hanem menjen társaságba, vagy jelentkezzen be internetes fórumokra, ahol Önhoz hasonló emberekkel ismerkedhet meg.

Jó keresést kíván:

Kérdés: 2011. március 16., 11:18; Megválaszolva: 2011. március 17., 20:12
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Depresszió vagy egyszerű...
Már évekkel ezelőtt tapasztaltam magamon, hogy rettenetesen stresszes vagyok, a mindennapjaim nagy részén nagányosnak érzem magam, van, hogy még...
15 éves gyermek idegrohamjai
Rexetin emelés
Frontin elhagyása