• Alkoholizmus.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt webbeteg.hu:Férjem sulyos alkoholista, jó pár éve.Sajnos semmilyen segitséget nem fogad el, és az én türelmem is véges. Azt szeretném kérdezni, hogy tétlenül kell néznem, hogy tönkre tegye magát, vagy milyen lehetöségem van, hogy segitsek rajta.De hangsulyozom nem ismeri el, hogy alkohol függő.Várom válaszukat.

        WEBBeteg szakértő válasza a alkoholizmus témában

        Kedves Levélíró!

        Sajnos nagyon nehéz segíteni, ha az illető nem kér belőle. Az alkoholfüggőség önmagában nem ad indokot arra, hogy a pácienst kötelezzék a terápiára. Az addiktológiai kezelés önkéntes, a beteg beleegyezése kell hozzá, kivéve, ha az alkohol fogyasztása miatt egyéb betegség alakul ki, mint alkoholos elbutulás, hallucinációkkal, téveszmékkel járó pszichotikus állapotok.

        Ön próbálkozhat rávilágítani, milyen problémákat okoz a rendszeres alkohol fogyasztása (családi konfliktusok, munka, otthoni teendők elhanyagolása, barátok elvesztése, testi panaszok stb.) Kérheti háziorvosa segítségét is testi kivizsgálás "céljából", aki elmagyarázhatja, milyen következményekkel jár az alkohol fogyasztása, milyen elváltozásokhoz, betegségekhez vezet. Az ún. "önsegítő csoportok", azaz alkoholbetegek csoportja is sokat segíthet, ebben háziorvosa nyújthat információt. Hátha benne jobban megbízik férje, ad az orvosi véleményre, elfogadja, hogy pszichiátriai segítségre szorul.


        Halmosi Edina
        optometrista-kontaktológus Itt kérdezhet

         Halmosi Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-07 16:52:34; Megválaszolva: 2010. március 07., 16:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: