• Szorongás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        26 éves vagyok, kb. 5 napja 150-es pulzussal vittek be a sürgősségire, és belgyógyászati kivizsgálásomat javasolták. (közben leírom cukorbeteg és pajzsmirigy beteg vagyok), ekg-ra laborba szívultrahangra küldtek. Minden tökéletes volt, még a vérkép is, de sajnos azóta rettenetesen ideges vagyok, pontosabban szorongok, állandóan azon gondolkodom, hogy újra rosszul leszek, már szinte mindentől félek, idegeskedek, ha egyedül vagyok, azon jár az agyam, mindjárt rosszul leszek és újra felugrik a pulzusom. A vérnyomásom régen mindig épp hogy elérte a 100-at, azóta már az is 130-140 között van. A belgyógyászaton a főorvos isoptin 120 mg -os tablettát írt fel, ami állítólag pulzus és vérnyomás csökkentő. Közben én saját döntésemre elmentem a pszichiátriai szakrendelőbe hogy valami gyógyszert ajánljanak, kaptam egy asentra nevezetű gyógyszert, napi 1x kell szednem, és 0, 25-ös frontint pedig napi 3x.

        Ezt a frontint régebben is szedtem már mert elég stresszes időszakaim voltak, így ez a napi 3 úgy érzem nem igazán használ.

        Az lenne a kérdésem, hogy mennyire erős és hatásos ez az asentra nevű gyógyszer és hány nap után fejti ki hatását.

        A másik kérdésem pedig, hogy igaz-e hogy a frontin elhagyása után hallucinációk látomások fordulhatnak elő?

        Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Tisztelt Levélíró!


        Az első kérdésére a válaszom: az Asentra sertralin hatóanyagú antidepresszívum, melyet szorongásos zavarokban is ajánlunk, pl. pánik betegségben. A hatását kb. 3-4 hét múlva fejti ki. A normál adagja napi egy szem ( nagyjából egyforma erősségű a többi un. SSRI hangulatjavítóval).


        Második válaszom: a szorongásoldó, vagyis Frontin elhagyásakor nem jellemző hogy látomás jelentkezne (hogy az elvonás tüneteit pl. remegés, rossz közérzet elkerülje, a fokozatos csökkentés javasolt) Szorongásmentes mindennapokat kívánva,

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-27 21:32:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 14:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: