• Mi bajom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Novemberben az egyik reggelen, félálomban nagyon erős halálfélelmet éreztem, ami azóta sem múlt el. 3-4 hónapig napközben is éreztem,utána egy ideig csak amikor elaludtam és félálomban voltam. Először 8 éve jelent meg nálam ez, akkor 6-7 hónap után elmúlt. Akkor ez a halálfélelem annyira elhatalmasodott rajtam hogy pánikrohamaim lettek. A fizikai tünetek miatt akkor mindenféle kivizsgálása küldtek, de semmit nem találtak. Most pánikrohamaim nincsenek,de érzem a félelmet. Szeretnék új dolgokba kezdeni de azt érzem hogy minek úgyis meghalok. Néha úgy érzem jobban vagyok de mindig visszatér ez a gondolat. 3 éve is volt egy ilyen időszak mikor a nagymamámnál rákot diagnosztizáltak,rá 4 hónapra meg is halt,ami lelkileg nagyon megviselt. Olvastam szorongásos betegségekről, amúgy is szorongó típus vagyok. Nehezemre esik a kommunikáció más emberekkel. Azt szeretném tudni hogy a fentiekben leírt "tünetek" mire utalnak? Mi bajom van?

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a halálfélelem témában

        Tisztelt Kérdező, Az ébredés és alvást megelőző állapot úgy nevezett megváltozott tudatállapot, amikor nappal elfojtott érzések, gondolatok juthatnak felszínre. Ebben az állapotban a lelki védekező apparátus is gyengült, könnyebben válhat kiszolgáltatottá az ember ezeknek a feltörő impulzusoknak. a nappali órákban pedig rögzülhetnek, stabilizálódhatnak ezek a félelmek.A fóbiák egyike egyébként a haláltól való félelem, thanatofóbia. Érdemes felkeresnie egy kollégát, pszichoterápiás segítséget kérni. A szorongások hátterében mindig megtalálhatók az egyéni okok, életesemények. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. július 11., 09:17; Megválaszolva: 2020. július 13., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.