• Demencia vagy más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nehéz pontosan leírni, amit érzek. A háziorvosomnak biztosan nem tudnám nyugodtan elmondani a tüneteket, mivel az ő jelenléte is már stresszel. Nyilván a gének is hordozzák a betegségem bizonyos mértékben,de, ami az életemre jellemző volt az a stresszes életmód.Már a harmincas éveimtől nem iszom szénsavas üdítőt, kávét, mert már kicsi mennyiségben "elborult" az agyam, de ez a helyzet, már egy darabnyi cukorka esetén is.Tehát viselkedés zavarok léptek, lépnek fel, ez társaságban nagyon kellemetlen. Ez a helyzet a legkevesebb stressz esetén is.Gondolom a kor előre haladtával az agyi keringés romlik és fokozottan jelentkezik a jelenség.Vagy, egy másik példa: ha sokáig ülök a számítógép előtt,(rossz keringés) szintén tompul a tudat.Ami, viszont nagyon jótékony a sport, meg természetesen a nyugalom. Az utóbbi időben azt is érzékelem, hogy nem azt mondom, amit a racionális tudat jónak lát, viselkedészavar lép fel. Ez főleg étkezések után érzem.Néhány évvel ezelőtt volt koponya CT és MRI vizsgálat, és azt mondták, hogy különösebb elváltozás nincsen. Az idén júniustól augusztusig szedtem magnézium tablettát (napi egy tablettát.Úgy tűnt, hogy ez segít, stabilabbá váltam, kevésbé volt már viselkedészavar. Viszont megjelent a fejfájás (tarkón), és abba hagytam a szedését. Ön mit javasol? Tisztelettel.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a stressz témában

        Kedves Kérdező ! Leveléből sajnos, nem derül ki, mit ért viselkedészavaron, vagy milyen az, amikor "elborul az agya"? Azt javasolom, ezeket beszélje meg egy pszichológussal,aki segíthet abban, hogyan kezelje a stresszeket. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 13., 11:58; Megválaszolva: 2018. szeptember 14., 06:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Szakértő! Depressziós hangulat (nagyfokú fáradékonyság, reménytelenség érzés) mellett enyhe mániás (gondolatrohanás, hadarás, izgek-mozgok, ADHD-sokra jellemző tanulási nehézseg, ingerlékenység) tünetek jelentek meg. Kevert...
        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Sajnos Tourette- szindrómában szenvedek, és rengeteget pislogtam, de lett egy agresszívebb tik, ami a testem befeszítését jelenti, kilégzés közben erőltetem a levegő kifújását, néha annyira, hogy a fejem...
        Tiszteletem, üdvözlöm! Nos, akkor kezdeném is. 26 éves férfi vagyok és huzamosabb ideje észrevettem azt, hogy nagyon furán vagyok. életem során mindig megvoltak bennem ezek a dolgok, és annak idején voltam is kezelve, Dr. Prof. Gaszner Péter...
        Kedves Doktornő! A pszichiáterem generalizált szorongást állapított meg. Mely főleg társaság jelenlétében jelentkezik. Akkor ez most még sem szociális fóbia hanem generalizált szorongás? Esetleg az egyik a másiknak az egyik fajtája? Fontos...
        Tisztelt Dr.Úr/Dr.Nő. Szeretnék segítséget kérni,de nem is tudom hol kezdjem. Gyerek korom ota pánik beteg vagyok,most 25éves vagyok kissebb kihagyásokkal néha elmult néha vissza tért,féltem a betegségektöl mindig beképzeltem magamnak minden...
        Azt szeretném kérdezni hogy a szeratonin szintem 52 es lett a normàl tartomàny 0-25 . Mi lehet ennek az oka illetve mit lehet ellene tenni.