• Demencia vagy más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nehéz pontosan leírni, amit érzek. A háziorvosomnak biztosan nem tudnám nyugodtan elmondani a tüneteket, mivel az ő jelenléte is már stresszel. Nyilván a gének is hordozzák a betegségem bizonyos mértékben, de, ami az életemre jellemző volt az a stresszes életmód. Már a harmincas éveimtől nem iszom szénsavas üdítőt, kávét, mert már kicsi mennyiségben "elborult" az agyam, de ez a helyzet, már egy darabnyi cukorka esetén is.Tehát viselkedés zavarok léptek, lépnek fel, ez társaságban nagyon kellemetlen. Ez a helyzet a legkevesebb stressz esetén is.Gondolom a kor előre haladtával az agyi keringés romlik és fokozottan jelentkezik a jelenség.Vagy, egy másik példa: ha sokáig ülök a számítógép előtt, (rossz keringés) szintén tompul a tudat. Ami, viszont nagyon jótékony a sport, meg természetesen a nyugalom. Az utóbbi időben azt is érzékelem, hogy nem azt mondom, amit a racionális tudat jónak lát, viselkedészavar lép fel. Ez főleg étkezések után érzem.Néhány évvel ezelőtt volt koponya CT és MRI vizsgálat, és azt mondták, hogy különösebb elváltozás nincsen. Az idén júniustól augusztusig szedtem magnézium tablettát (napi egy tablettát.Úgy tűnt, hogy ez segít, stabilabbá váltam, kevésbé volt már viselkedészavar. Viszont megjelent a fejfájás (tarkón), és abba hagytam a szedését. Ön mit javasol? Tisztelettel.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a stressz témában

        Kedves Kérdező! Leveléből sajnos, nem derül ki, mit ért viselkedészavaron, vagy milyen az, amikor "elborul az agya"? Azt javasolom, ezeket beszélje meg egy pszichológussal, aki segíthet abban, hogyan kezelje a stresszeket. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 13., 11:58; Megválaszolva: 2018. szeptember 14., 06:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: