• Zavartság, mellébeszélés, állandó pakolás mit lehet tenni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az édesapám 64 éves agyérelmeszesedése van. Az elmúlt egy évben alaposan kivizsgáltattuk kopnya ct nagylabor mri neurológia pszihiátriai vizsgálat. Az agyérelmeszesedésen kívül nem mondtak semmit az orvosok. Mostanában apukám egyre zavartabb mellébeszél, nem tudja hányan veszik körül, éjszaka járkál állandóan pakol, állandóan hasmenése van és nem megy el a WC re. Összefüggéstelenül beszél. Vannak aztán tiszta pillanatai de manapság minden napos már ez a zavartság. A testvérével él akinek egy egyre nagyobb probléma. Újra kértünk a neurológiára időpontot aug 29 megyünk. A kérdéseim a következők: mit tudunk mi tenni? demencia vizsgálatot hol kell kérni? pszichiátriára alaposabb kivizsgálásra hogyan lehet őt befektetni? Cavinton írt neki fel az orvos. Amit én nagyon keveslek. lehet egyáltalán ezen gyógyszerekkel segíteni? van intézmény ahol az ilyen betegek kivizsgálásával foglalkoznak? Hogy megy ennek a mente mert ilyen állapotában otthon már nem nagyon tudjuk őt ápolni. 3 hónappal ezelőtt költözött a testvéréhez de a tünetek az elmúlt hetekben lettek mindennaposak. Köszönöm

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a demencia témában

        Tisztelt Kérdező, A háziorvos, a neurológus és a pszichiáter is kezdeményezheti a kórházi kivizsgálást. A központi idegrendszeri vizsgálatok mellett a belszervi panaszok / hasmenés/ kivizsgálása is szükséges lehet. Ez önmagában is sokat ronthat édesapja mentális állapotán, zavartságán. A kivizsgálás eredményétől függően lehet kiegészíteni a gyógyszeres kezelését, a kórházban erőteljesebb agyi értágító kezelést is kaphat. Tartós elhelyezéséről szintén a kezelőorvosaival lehet konzultálni. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. augusztus 07., 11:49; Megválaszolva: 2016. augusztus 07., 21:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: