Lehetséges-e, hogy idegbeteg vagy skizofrén?

Tisztelt doktornő/doktor úr! A barátom gyermekkorában sok stressznek volt kitéve, ettől elég kiszámíthatatlan lett. A szüleivel nagyon csúnyán beszél, folyton ordibál, ha valami nem tetszik neki. Már többször előfordult, hogy dührohamot kap és csapkod meg dobálózik.Szokott verekedni is, fenyegetőzni.Van olyan, hogy egy nagyon dühroham után nagyon szégyenli magát, és nem érti miért csinálta, volt már, hogy sírva is fakadt.Szeretném megkérdezni, hogy ez lehet-e idegbetegség, esetleg skizofrénia vagy valami más? És hogyan lehetne ezt az állapotot kezelni? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a személyiségzavar témában

Tisztelt Kérdező! Javaslom, hogy keressen fel a barátja pszichiátert a pontos diagnózis és a kezelés érdekében, amely utóbbi lehet pszichoterápiás kezelés is, a pszichiáter javaslata szerint.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. május 25., 17:57; Megválaszolva: 2014. május 26., 18:46
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi okozhatja?
Idegrendszer erősítés
Brintellix mellékhatás
Mi történt velem?
ALVÁS zavar, inszomnia FOLYTATÁS