• pszichopata tünetek felismerése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy férfi ismerősöm viselkedésével kapcsolatban merült fel a pszichopátia, miután egy cikkben szerepel 8 pont ami erről a kórképről ad körülírt felvilágosítást.elég sok minden egyezik a viselkedésében, pld mérhetetlen féltékenység, az ismerősök bombázása a kérdéseivel a barátnőjéről, állandó kapcsolattartási igény, nincs barátja elmondása szerint pedig vannak, ha nem veszi fel a telefont akit ekl akar érni képes egymás után tízszer is hívni, segítséget kér a leki dolgai megoldásához, de ha tanácsolnak valamit azonnal a tanácsadó ellen fordítja a kérdést-mondván te sem csinálod másként, egoista, nem viseli el más ember jelenlétét a szeretett kiválasztott mellett stb...Később a viselkedésére rávílágítva bocsánatot kér és megígéri nem csinál többet ilyet.elég ijeesztő.Hogyan kell és lehet e segítséget kérni-kezelni ezt az állapotot.Gyerekkorában nagy törés volt számára a szülei válása.Versenyhelyzetben csakis győzni képes, veszteni nem.Néha azt gondolni az "eszelős"ség a legjobb szó rá. Mindig ismételget ugyanazt a sérelmét, és nem képes túllépni.Egyébként egy megbízható szerethető ember, tiszta, rendezett a környezete, tisztaság és rend mániás majdhogynem, dolgozik, megbízható, a múlt sérelmeit nem tudja elengedi vagy nagyon nehezen, támaszra segítségre szorul, a környezetében az ismerőseit mindig a problémáival "bombázza"előbb utóbb a gondjai kerülnek előtérbe egy beszélgetésben, frissen vált el kb 8 hónapja a párja hagyta el és képtelen ezen túllépni hogy őt elhagyták...Válaszát köszönöm:Zsuzsanna

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a személyiségzavar témában

        Tisztelt Kérdező, Én nem annyira pszichopátia, mint inkább személyiségzavar, kóros féltékenység jegyeit vélem felfedezni a leírásban. Ezzel kapcsolatosan az érintettnek van módja lépni. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy szakember segítségét igényli a probléma, akkor érdemes elmennie. Kívülről azonban egy ilyen helyzet nehezen orvosolható. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2015. október 06., 12:56; Megválaszolva: 2015. október 06., 17:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: