Depressziós lennék, kialakulóban van egy személyiség zavar vagy épp semmi bajom?

Talán 1 éve kezdődött minden. Régebben sok pánikrohamom volt meg a közérzetem sem volt túl jó volt hogy 2 hétig semmit nem ettem utánna pedig valósággal zabáltam. Ez ahogy jött 2014 tavasza elmúlt. Elmúltak a gondolatok, a rémálmok. De úgy 3 hónapja visszajött az egész csak még erőteljesebben. Napi 2-3 órát ha tudok aludni. Kezdek rosszul lenni az evéstől. A lábaim sokszor fájnak, olyami érzés a fájdalom mintha a csontomig hazolna, lüktető és zsibbasztó. Egyszerüen nem tudok figyelni az emberekre, valahogy nem hallom őket. Néha hallok dolgokat amik nem hangzanak el, de ez nem a fejemben szól hanem minta mellettem suttogna valaki. A nevemet mondja. Egyszer jó kedvem van majd az mint egy villámcsapás elmúlik és jön a letörtség. Már megtanultam eljátszani mások elött hogy minden renben van de ez is egyre nehezebbé válik. A stresszt és az idegességet egyáltalán nem tudom kezelni. Ha nagyobb jellegű idegesség vagy szomorúság tör rám akkor kárt teszek magamban. (Ez az úgymond szokásom már több éve megvan.) Azt hiszem a fájdalom segít átvészelni a dolgokat. A gondolataim mindig rémes dolgok körül járnak. Mostanában van egy vissza térő álmom: Egyedül vagyok és mindenhol minden piros aztán egyszer csak zuhanni kezdek de mindig felébredek mielött megtudnám hova is zuhanok. Nos mit gondol?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza személyiségzavar témában

Tisztelt Kérdező,

Először is azt, hogy lehet, hogy néhány gasztroenterológiai kivizsgálást meg kellene ejteni. Emellett a tünetek többsége lelki eredetűnek tűnik. Ha még nem járt pszichiáternél, érdemes volna felkeresni. Azt érzékelem a leveléből, hogy nagy feszültség- és szorongásszinten él. Hogy milyen pszichés betegség áll a háttérben, azt személyes beszélgetés keretében tudnák feltárni. Gyógyszeres és /vagy pszichoterápiás segítséget is ott kaphatna.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. február 08., 17:23; Megválaszolva: 2015. február 14., 14:45
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Minek is nevezzem
Kedves doktornő Már egy ideje azt veszem észre magamon, hogy a személyiségemet mások furcsának találhatják és nem tudnak hozzám közel kerülni...
MOZGÁSKÉNYSZER
ÜDVÖZLÖM! TISZTELT DOKTORNŐ! AZ ÜGYBEN SZERETNÉM SEGÍTSÉGÉT KÉRNI, HOGY TÖRTÉNT VELEM PÁR ÉVE GYÓGYSZEREKKEL TÖRTÉNŐ ÖNGYILKOSSÁGI...
pszichopata tünetek felismerése
Egy férfi ismerősöm viselkedésével kapcsolatban merült fel a pszichopátia, miután egy cikkben szerepel 8 pont ami erről a kórképről ad körülírt...
Érzelmileg labilis=borderline?
Tisztelt Doktornő! Bipoláris zavarral (BNO: F3180) és emocionálisan labilis personopathiával diagnosztizáltak (F6030) , és azt szeretném...
Pszichés, kórosan neurotikus?
Tisztelt Doktornő/ Úr! Próbálok rövid lennni! A családban egy rokonom egy Fiatal lányról van szó! Hihetetlen viselkedéseket...