• Minek is nevezzem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő Már egy ideje azt veszem észre magamon, hogy a személyiségemet mások furcsának találhatják és nem tudnak hozzám közel kerülni, ezen változtatni szeretnék de kilátástalannak látom. Illetve már 9 éve pszichológushoz járok szorongás miatt, azóta depresszív tüneteim is jelentkeztek. Sajnos, a pszichológusokat / pszichiátereket könnyen megkedvelem és anyakomplexusra gyanakszom, elkezdek hozzájuk kötődni és egész nap az éppen engem kezelő orvos jár a fejemben, ezt nem szerelemnek sorolnám be, csak imponáló, hogy törődik velem és szeretnék megfelelni neki, ezt hogyan tudnám kiküszöbölni, mivel elég sok fájdalommal és csalódással jár. Nem tudom magamat boldognak érezni ezért egész nap pörgök és azt sem tudom ki vagyok, illetve ez a feltűnési viszketegségem is zavar. Az életemet tekintve nem nagyon érek el sikereket és többször követtem el öngyilkossági kísérleteket, emellett sokféle képen bántalmazom magam, a halálon rendszeresen gondolkozom és tervezem. Félek nem vagyok normális, mások ezt "tehetségnek" tudják be, hogy mennyire jó, ha különbözöm de én ettől szenvedek. Ezt minek tudjam be, illetve min érdemes változtatnom? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a személyiségzavar témában

        Tisztelt Kérdező, Azt javasolnám, hogy mindezeket a gondolatokat, érzéseket a kezelőjével ossza meg, hiszen épp pszichoterápiás keretek között várható ezek oldódása, megszűnése. Természetesen, - ha indokolt, - gyógyszeres kezelés is kiegészítheti a pszichoterápiát. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. január 31., 23:09; Megválaszolva: 2016. február 01., 09:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: