Mit tegyek a barátnőmmel, aki csúnyán cserbenhagyott?

Az a helyzet, hogy van, inkább csak volt egy barátnőm, akit 2, 5 éven át a barátnőmnek tartottam, de nemrégiben csúnyán cserbenhagyott, amit még valamennyire meg tudtam volna bocsátani, de ennek tetejében a későbbiekben gúnyosan beszélt a dologról, amely során cserbenhagyott és kínos helyzetbe hozott. Nem szeretnék vele további kapcsolatot fenntartani, viszont nem tudom ezt hogyan közölhetném vele, ugyanis nem érzi át mennyire fájt nekem, amit velem tett, bocsánatot sem kért. Attól tartok, hogyha megszakítom vele a barátságot elfecsegi az összes titkomat, esetleg felnagyítja azokat. Ezért arra gondoltam, hogy egyszerűen eltávolodnék tőle és így egy idő után talán nem is foglalkozna velem és minden baj nélkül megúsznám az egészet. Ön mit javasolna? Mit tegyek?

Spielbergerné Natonek Gabriella válasza megszakadt barátság témában

Kedves Kérdező!

Nagyon fontos lenne, hogy közösen megbeszélhessék egymással a problémákat, és helyesen tudjanak mindketten dönteni barátságuk jövőjéről.

A döntő lépés megtétele előtt érdemes lenne a mediációt igénybe venniük. Ez olyan speciális konfliktusmegoldó módszer, amely nem pusztán a két fél között, hanem egy harmadik független szakember részvételével zajlik. A mediátor irányításával a felek szembe tudnak nézni a problémákkal, közben mindkettőjük számára elfogadható megoldásokat keresnek és találnak.

Legyenek bátrak, vegyenek részt egy ilyen lehetőségen! Mindketten lelkiismeret furdalás nélkül lesznek képesek dönteni.

Üdvözlettel: Spielbergerné Natonek Gabriella mediátor

Kérdés: 2012. december 05., 20:08 ;Megválaszolva: 2012. december 09., 16:10
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok