• Fájdalom a bal csuklóban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor nő/úr! kb. 2 éve vettem észre először,hogy vizelési inger hirtelen jelentkezésekor ,amikor visszatartom a vizeletet a bal kezem csuklóján,jól behatárolhatóan egy kb 6-9 cm-es szakaszon egy másodperc alatt létrejövő,akkor még viszonylag gyenge,de mostanra már nagyon erős belehasító fájdalom alakul ki és mintegy 10-15 másodpercig tart,majd megszűnik.Ultrahangos vizsgálaton kismértékű prosztata nagyobbodást jeleztek,éjszaka csak egyszer ,hajnali 3 és 4 óra között kell felkelnem pisilni.Gyógyszert egyelőre nem kell szednem az urológus szerint.Az említett erős fájdalom valamennyi nappali vizelési inger hirtelen megjelenésekor ,a vizelet visszatartásakor jelentkezik.Mi lehet ez?Válaszát köszönve:lászló

        Dr. Merth Gábor válasza a prosztata megnagybbodás, csuklófájdalom témában

        Kedves László! Én nem tudok olyan dologról, ami kapcsolatba hozhatná a két tünetet. Elképzelhető, hogy párhuzamosan fut két probléma Önnél, melyet -és ezt most nem derogálóan mondom-, összekapcsolt, és már pszichésen is "így" viszonyul a dologhoz. Esetleg a gerincvelőnél lehet valami elváltozás, de ezt most egy kicsit "okoskodva" mondom Önnek, mivel elég nagy "távolság" választja el a két idegközpontot egymástól. Én a magam praxisában sem találkoztam még ilyen vagy ehhez hasonló összekapcsolással. Azt tehetné talán, hogy kicsit tüzetesebben megfigyeli magát, hátha észre vesz más elváltozásokat is, mozgásrendszeri, gerinc vagy egyéb tüneteket, és megpróbálja ezeket objektíven értelmezni. Ezzel nem csak magának, de leendő orvosának is segíteni tud...


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 30., 15:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 16:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés