• Prosztata

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt cimzett!   két héttel ezelött mütöttek meg prosztata rákkal laparoszkopos modszerrel radikálissan eltávolitották a prosztatát az ondóholyaggal eggyütt.Kérdésem mennyi a gyógyulási idő/amikorra a belső sebek is begyógyulnak?, és mivel vizeléscsepegési gondok is vannak/kis mértékű/ ennek elmúlása mennyi időbe tellik.Szeretném még azt is megkérdezni, hogy a pénisz és herék feletti alhasirész egykicsit duzzadt rezgős mint a kocsonya hogy ez természetes a mütét velejárója és idővel elmúlik felszivódik, vagy ez probléma.Köszönettel podámer józsef

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztata témában

        Tisztelt Uram!

        A gyógyulási idő, a kórházi ápolási idő, a laproszkópos prostatectomia esetében lényegesen rövidebb mint a nyílt műtétnél. Azonban a húgycső -húgyhólyag anasztomózis illetve a belső sebek teljes gyógyulásáig, a mi tapasztalataink szerint kb. 3 hónapra van szükség. Ne felejtse el, hogy annak ellenére, hogy nincs külső nyoma Ön egy igen nehéz és megterhelő műtéten esett át.

        A vizelettartás is körülbelül három hónap múlva rendeződik, sajnos néha előfordulhat hogy nem a kívánt mértékben.

        Igen a külső genitáliák-herék körül ilyenkor néha tapasztalható oedema, mely esztétikai probléma csupán, de idővel ez is felszívódik.

         


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt Itt kérdezhet

        Dr. Lajtos Melinda
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-25 11:41:13; Megválaszolva: 2010. február 25., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: