Dr. Gál András

Dr. Gál András

urológus
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Torokszárazság.

Kedves Kérdező!

Először inkább a banális okokat érdemes sorra venni. Oka lehet a kevés folyadékbevitel, a száraz levegő, a szennyezett levegő az irritánsok miatt. Ezeket könnyen ki tudja küszöbölni bő folyadékbevitellel, párásítóval, levegőtisztítóval, használjon Biotene szájvizet. Ha ez nem segtí, akkor szükséges a fül-orr-gégszeti kivizsgálás.

Bőrgyógyász?

Kedves Kérdező!

Csak vizsgálattal lehetne megítélni a szövetkárosodás pontos mértékét. Előfordulhat, hogy a panaszát kezdetben gombás fertőzés okozhatta, ennek hatására a makk könnyen kiszáradhatott, szűkebbé válhatott, berepedhetett. Amit látatlanban tudok javasolni az, a nemi élet ideiglenes felfüggesztése, hámosító kenőcs használata, például Neogranoron. Ha ez néhány hét alatt nem segít, mindenképpen indokolt bőrgyógyász vagy urológus felkeresése.

Foci közben hirtelen szaporán kezd verni a szívem

Kedves Kérdező!

Egyelőre hanyagolja a sportot, részletes kardiológiai kivizsgálás szükséges (szívultrahang, terheléses EKG, stb.) kérjen egy beutalót a háziorvosától. Az, hogy sportolhat-e ezen kivizsgálás eredményétől függ.

Bőrbetegség

Kedves Kérdező!

Próbáljon meg Dermatixet. Cictrixet vagy Contractubexet vagy Zeradermet használni. Sajnos nem garantált a hatékonyság, d eérdemes egy próbát tenni. A sebeket fényvédővel is kenje, mert bebarnulhatnak.

SZÜKSÉGES -E PROTÉZIS

Vizsgálat nélkül és a röntgen ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírása alapján úgy gondolom célszerű lenne a protézis műtétet elvégeztetni. Azt javaslom keressen fel egy másik ortopédiai szakrendelést (nagy ortopédiai központ, vagy egyetemi klinika) ahol el is tudják végezni a műtétet.