SZÜKSÉGES -E PROTÉZIS

Tisztelt Doktornő! Tavaly december elején kezdődött azzal, hogy egyik napról a másikra nem tudtam menni, és éjszaka hasogató fájdalmat érzek a csipőmben. Előtte csak annyit vettem észre ha sokat sétáltam sipcsont környékén fájt a lábam. Most túl vagyok egy háromhetes fizikóterápián /ultrahang, interferecia, /háromhetes gyógytorna, súlyfürdö, tangertor, és kettő synocorm injekción. Az éjszakai fájdalom, lépcsőn járás, a gyaloglás 50%-ban javult. Készült röngen felvétel a csipőmről a következő diagnózissal: Az L gerincen balra konvex scoliosis. a II-IIés a III-IV-es csigolyaközti rés jelzetten szükebb, a peremszélen apró mész. Bal oldalon a rés craniál felé teljesen beszükült A lelapult fej subluxált helyzetü. Subcorticalis foltosan poroticus. A vápatető scleroticus. A peremszélen meszes felrakodás. Ezen diagnózis alapján az ortopédus orvos és a reumatológus nem javasolja a protézist a háziorvosom pedig minél előbb. Ezért tanácstalan vagyok és szeretném az Ön véleményét is kikérni. Előre is köszönöm fáradozását: Ilona

Dr. Gál András válasza csípőprotézis témában

Vizsgálat nélkül és a röntgen ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírása alapján úgy gondolom célszerű lenne a protézis műtétet elvégeztetni. Azt javaslom keressen fel egy másik ortopédiai szakrendelést (nagy ortopédiai központ, vagy egyetemi klinika) ahol el is tudják végezni a műtétet.

Kérdés: 2010. április 08., 10:50; Megválaszolva: 2010. április 08., 10:50
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Protézis
Jó napot! Csipőprotézissel rendelkező 57éves személynek ajánlott-e vagy egyáltalán szabad-e valamilyen masszázs illetve fogyasztó derékövet...
csípöprotézis utáni munka
Csípőcsont elhalás miatt csipöprotézist kapok, milyen munkát lehet vállalni a gyógyulás után? Jelenlegi munkám álló munka és nehéz dolgokat is...
csípőprotézis
Tisztelt Doktor/Doktornő! Édesapámat műtötték combnyaktöréssel már egy jó ideje. Először csavaroztak, aztán kicserélték, mert fájdalmai...
VÁRÓLISTA, csípőprotézis, ezzel...
2009.03-ban egy autó balestem volt, ennek következménye komoly panaszokat okozott. A leírt diagnózisokból: -Az acetabulum törése – Végtaghossz...
Mi okozza a láb elnehezedést
18 éves két csípő protézisem van. Idönként 1-3 percig, hol a bal-ill-jobb lábamat elnehezedve érzem. Olyan, mintha egy 2 kg. súlyt tettek volna rá....