Endometriózis: nem szeretnék gyógyszert szedni

Tisztelt Doktor! Endometriózist diagnosztizált nálam a nőgyógyászom.Voltam proctológián és hüvelyultrahangon és egyiken sem látszódott az endometriózis. Menstruáció közben visszamentem a nőgyógyászomhoz és csak akkor tudta kitapintani ezt.Nem volt sem CA 125 sem HE4 vizsgálat. Az első hónapokban azt mondta az orvosom, hogy szedjek fogamzásgátlót, de mivel a szervezetem nem birta el és sexuális aktusom nem volt(mert nagy fájdalmakat okoz) és a hormon is csak ideiglenes megoldást jelentett abba hagytam a szedését.Jeleneleg egy hónapja szedem a PreMens nevű készítményt, de javulást nem tapasztalok ráadásul nem értem miért ezt a gyógyszert írta ki az orvosom.3 havi adagot irt ki, de ha nem muszáj nem szedném be mindet.Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen készítmény lenne alkalmas a betegség kezelésére, mert már régóta megy ez így és már nem tudom kihez forduljak.Természetesen több nőgyógyásznál is voltam már mire eljutottunk odáig, hogy egyáltalán diagnózist kapjak ezért gondoltam, hogy ez az orvos végre segít, de eddig még nem jártam sikerrel.Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a endometriózis témában

Tisztelt Hölgyem! Az endometriosis kiterjedéséről, endometriotikus petefészek cisztáról stb. nem ír, így nem tudom, ilyenek vannak-e, illetve egyéb szerv (húgyhólyag, bél érintett-e. Az endometriosis diagnózisának felállításához laparoscopos műtét szükséges, kiegészítő információt a CA-125 emelkedett értéke jelenthet, kezelése szövettani diagnózis birtokában hormonkezelés: danazol, GnRH analóg, dienogest, illetve esetleg csak gesztagént tartalmazó vagy gesztagén túlsúlyos fogamzásgátló. A PreMens tabletta a premenstrualis syndroma kezelésére használható gyógynövénykészítmény (nem vényköteles egyébként, nem kell felírni), endometriosis kezelésére nem szolgál. Önnél az endometriosis diagnosztikai lépései nem történtek meg, kezelést pedig nem endometriosisra, hanem az alhasi fájdalmára kap. Jól érzi, hogy kezelése nem igazán van rendben. Bár írta, hogy már több orvosnál járt, én sajnos nem ajánlhatok mást, mint hogy jelenlegi kezelőorvosától is lépjen tovább.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. október 30., 12:11; Megválaszolva: 2011. október 31., 19:16
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet