Endometriózis-állandó fájdalom

Üdvözlöm! Szeretnék segítséget kérni a betegségemmel kapcsolatosan. Sajnos állandó kismedencei fájdalmam van a csípőcsont mellett a jobb oldalon. Ez a fájdalom mozgásra és jobbra dőléskor fokozódik, sokszor feküdnöm kell, mert fekve azért jobb lenni. Szokott szúrni és görcsölni is. Olyan is van, hogy hol a derekam, hol a forgóm fáj, amely kisugárzik a lábamba. Ciklushoz nem köthető a fájdalom. Nagyon sok vizsgálaton voltam ez miatt: hasi és kismedencei CT( mk. vesében kehelyvégben néhány apró max.3mm-es nagyságú meszes kő figyelhető meg), kismedencei MR, Lumbalis gerinc MR, Sacrum MR, Colonoscopia, LS gerinc rutin MR, infravizsgálat stb., ahol nem találtak komolyabb problémát. Kétszer volt laparoszkópiás nőgyógyászati műtétem: 2016. szeptember végén alhasi panaszokat okozó kocsányos miómagöb és endometriózis csomók eltávolítása. 2018. augusztusában mélyen infiltráló endometrikus csomók eltávolítása, hólyagon is volt endometriózis , ezért 10 napig viseltem katétert, hashártyáról is endometriózisos csomókat távolítottak el. Azt hittem, hogy a második műtét után megszűnnek a panaszaim, de sajnos a műtét utáni napokban már éreztem újra a fájdalmat. 32 éves, sportos nő vagyok az életemben mindennapos volt a sportolás, de sajnos mióta elkezdődött ez a fájdalom azóta nem tudok sportolni, örülök hogy a munkámat ellátom. Férjemmel szeretnénk kisbabát, de ezzel a fájdalommal nagyon nehéz. Mit tanácsol, hogy hova menjek még kivizsgálásra? Van-e remény, hogy ez a fájdalom megszűnjön? Endometriózis okozhatja még a panaszokat? Válaszát előre is köszönöm. R.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a endometriózis témában

is Kedves Kérdező!Az endometriózis ritkán tud ennyire elterjedni, mint Önnél. Elvben a tapasztaltak szerint apró, mikroszkópos méretű szigetecskéi még akárhol lehetnek.Nem írt arról hogy a néhány éve bevezetett hormon hatású tablettás kezelést próbálták már. mert ez addig a legeredményesebb ilyen diffúz szerteszét elhelyezkedő endometriózisban.A panaszok nagyon gerinc eredetűnek tűnnek,de a hormontablettás javulás egyértelműen bizonyítaná az endoemtriózisos eredetet. A kisbaba tervnek lehet akadálya a méhkürtök endometriózisos érintettsége.Ez esetben lombik! Beszéljen orvosával!

Kérdés: 2019. július 10., 13:44; Megválaszolva: 2019. július 10., 14:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?