Endometriózis-állandó fájdalom

Üdvözlöm! Szeretnék segítséget kérni a betegségemmel kapcsolatosan. Sajnos állandó kismedencei fájdalmam van a csípőcsont mellett a jobb oldalon. Ez a fájdalom mozgásra és jobbra dőléskor fokozódik, sokszor feküdnöm kell, mert fekve azért jobb lenni. Szokott szúrni és görcsölni is. Olyan is van, hogy hol a derekam, hol a forgóm fáj, amely kisugárzik a lábamba. Ciklushoz nem köthető a fájdalom. Nagyon sok vizsgálaton voltam ez miatt: hasi és kismedencei CT (mk. vesében kehelyvégben néhány apró max.3mm-es nagyságú meszes kő figyelhető meg) , kismedencei MR, Lumbalis gerinc MR, Sacrum MR, Colonoscopia, LS gerinc rutin MR, infravizsgálat stb., ahol nem találtak komolyabb problémát. Kétszer volt laparoszkópiás nőgyógyászati műtétem: 2016. szeptember végén alhasi panaszokat okozó kocsányos miómagöb és endometriózis csomók eltávolítása. 2018. augusztusában mélyen infiltráló endometrikus csomók eltávolítása, hólyagon is volt endometriózis , ezért 10 napig viseltem katétert, hashártyáról is endometriózisos csomókat távolítottak el. Azt hittem, hogy a második műtét után megszűnnek a panaszaim, de sajnos a műtét utáni napokban már éreztem újra a fájdalmat. 32 éves, sportos nő vagyok az életemben mindennapos volt a sportolás, de sajnos mióta elkezdődött ez a fájdalom azóta nem tudok sportolni, örülök hogy a munkámat ellátom. Férjemmel szeretnénk kisbabát, de ezzel a fájdalommal nagyon nehéz. Mit tanácsol, hogy hova menjek még kivizsgálásra? Van-e remény, hogy ez a fájdalom megszűnjön? Endometriózis okozhatja még a panaszokat? Válaszát előre is köszönöm. R.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza endometriózis témában

is Kedves Kérdező! Az endometriózis ritkán tud ennyire elterjedni, mint Önnél. Elvben a tapasztaltak szerint apró, mikroszkópos méretű szigetecskéi még akárhol lehetnek.Nem írt arról hogy a néhány éve bevezetett hormon hatású tablettás kezelést próbálták már. mert ez addig a legeredményesebb ilyen diffúz szerteszét elhelyezkedő endometriózisban.A panaszok nagyon gerinc eredetűnek tűnnek,de a hormontablettás javulás egyértelműen bizonyítaná az endoemtriózisos eredetet.

A kisbaba tervnek lehet akadálya a méhkürtök endometriózisos érintettsége.Ez esetben lombik! Beszéljen orvosával!

Kérdés: 2019. július 10., 13:44; Megválaszolva: 2019. július 10., 14:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Endometriózis
Tisztelt Doktor Úr! 2006 óta vannak endometriózisos panaszaim, ketszer műtöttek 10 cm-es cisztával laporoszkópia során. Az egyik petefészkemet...
Endometriózis és szövettan
Tiszteletem! 38 éves vagyok. Laparoszkópos műtétem volt, csokoládéciszta miatt. Műtét során eltávolította az orvos az egyik petevezetéket és...
Endometriózis és fogamzásgátló...
Kedves Doktor Úr! 2014. szeptember 9-én műtöttek meg endometriozissal, a nőgyógyászom utána fogamzásgátló tablettát írt fel, amit nem kezdtem...
Rákszűrés - Endometriózis
Tisztelt Doktor úr! Annyi lenne a kérdésem, hogy az endometriózis a rákszűrés ereményeképpen derül ki, vagy az már a "manuális" vizsgálatnál...
Endometriózisom van?
TISZTELT DOKTOR NŐ/ÚR! AZ A PROBLÉMÁM HOGY TAVALY KIDERÜLT HÜVELYI ULTRAHANGON HOGY VALÚSZINŰLEG AZÉRT GÖRCSÖLÖK A LYNDINETTE FOGAMZÁSGÁTLÓM...