TÜSZŐ

Tisztelet doktornő. Már írtam egy párszor önnek P3 kapcsolatban az szerencsére megoldod ott, mert a másaik rákszűrésen rajt P2 lesz az eredmény. Most az volna a kérdésem hogy utoljára mikor nő dr voltam, volt egy 18 mm tüszőm amitől fájt a hasam alja, amitől most is fáj de a dr nem mondót semmit csak van egy tüszőm. A menstruációm is rendszeresen késik most is 2 hetet késet. Babát szeretnénk de szerettném ha nem fájna a hasam alja meg a menzeszem is helyre állna. De most tanácstalan vagyok, menyek vissza dr? de ha megint nem mond semmit.Csak havonta oda járok. Gátolhatja a tüsző meg a ménszesz késesse a babaprojektet?

Dr. Deli Tamás válasza tüsző témában

Tisztelt Hölgyem!

A tüsző jelzi a peteérést, nélküle nemigen lehet teherbe esni. Hogy megfelelően lezajlik-e a tüszőrepedés és kialakul-e a sárgatest a terhességhez szükséges hormontermeléssel, ezt a ciklus második felében (x napos ciklus esetén kb. az (x-7) . ciklusnapon) levett progeszteronszintből tudják eldönteni.

Megjegyzés: én nem járnék olyan orvoshoz havonta, aki nem mond semmit nekem.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. szeptember 02., 15:23 ;Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 11:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lyme kór és terhesség
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Két évvel ezelőtt Lyme kór fertőzésen estem át. Panaszom nem volt sem akkor, sem azóta, sem jelenleg. A diagnózist...
Premenstruációs szindróma
Jobb alhas/petefészek környéki...
Hetek óta múlni nem akaró fura szúró néha görcsös fájdalmat érzek a jobb alhasam környékén. Idén februárban volt egy nagyobb petefészek...
Nem értem...
Nőgyógyászati lelet