• Szűk petevezeték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Másfél éve próbálkozunk a párommal, de még nem sikerült teherbe esnem. Volt ciklus elején-végén teljes hormonvizsgálatom, megvizsgáltak már UH-gal, a férjem spermáját is megvizsgálták, és eddig semmi problémát nem találtak nálunk. 3 hete voltam HSG vizsgálaton, ahol kiderült, hogy a jobb oldali petevezetékem teljesen átjárható, a bal oldali viszont olyan szűk, hogy alig jutott át rajta kontraszt anyag. Az orvosom azt mondta, 3 hónapig próbálkozzunk ismét. Az lenne a kérdésem, hogy mennyivel csökkennek az esélyeim egy ilyen szűk petevezetékkel? Ezt a problémát nem kéne orvosolni? Milyen módszerrel szoktak segíteni a szűk petevezetéken? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Tisztelt Hölgyem! A teherbeeséshez egy petevezeték is elegendő és azon elég, ha egy spermium átfér... Tehát egy enhye szűkült általában csak késlelteti a teherbeesést, de nem teszi lehetetlenné. Ha a petevezeték lezárt vagy nem működik megfelelően, azon laparoszkóppal (hastükrözés) lehet plasztikát végezni, ez legtöbb esetben eredményhez vezet! Erről bővebben olvashat honlapomon: www.drtomosvary.hu Üdvözlettel: Dr. Tömösváry Zoltán


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 09., 21:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 18:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés