• Méhen kívüli terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! szeretnék segítséget kérni, mivel nagyon meg vagyok ijedve.Ma derült ki, hogy valószínüleg méhen kívüli terhességem van, de még nincs vérkép eredmény, az csak holnap lesz. Maa néztek vizeletet, melyből kiderült, hogy terhes vagyok, de mivel alhasi görcseim(meg kellett volna betegednem) vannak, ill. az ultrahangon sem találtak a méhemben embriót, valószínüleg a petevezetékemben van. Ezt mondták.Meg azt, hogy lehet belül vérzek és én kicsit furcsának találom azt, hogy ezzel haza mertek engedni a kórházból.Nagyon félek, hogy nem veszik komolyan, pedig én utána olvastam, hogy ez akár életveszélyes is lehet!Kb. 3 hetes lehet az embrió.Lehet ezzel még várni?mert arra számítok, hogy a jövő héten akarnak csak megműteni.Köszönettel:

        Dr. Deli Tamás válasza a méhen kívüli terhesség témában

        Tisztelt Hölgyem! Ha komolyan úgy gondolták volna, hogy belül vérzik, bizonyosan nem engedik haza a kórházból - ezt egyébként részben az ultrahangvizsgálat, részben a vérkép (haemoglobin) vizsgáláta is mutatta volna. A kezelés menete az Ön szubjektív állapotától, panaszaitól, a terhességi hormon (b-hCG) vérszintjétől, annak 2 naponkénti változásától, illetve az ultrahang kép változásától függ. Lehet, hogy nem is méhen kívüli a terhesség, csak még túl kicsi és nem látszott, lehet, hogy méhen kívüli, de felszívódik, és az is lehet, hogy méhen kívüli és műtétre (nyitott laparotomia vagy kamerás laparoscopia) kerül sor. Ezt orvosai fogják eldönteni a vizsgálatok tükrében.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 23., 20:44; Megválaszolva: 2011. június 27., 09:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés