Van-e menstruáció egy esetleges méhen kívüli terhességnél?

Tisztelt Doktornő/Úr! Mik a jelei egy méhen kívüli terhességnek és van e ilyenkor menstruáció? Mitől lehet fájdalmas és véres a vizelet? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza méhen kívüli terhesség témában

Kedves Kérdező!

Sok esetben nincsenek tüneti a méhen kívüli terhességnek, vérezgetés-erős vérzés is lehet, hasi görcsök kialakulhatnak, a menses kimarad. Ha ez alábbiakat észleli, mielőbb forduljon orvoshoz:

pozitív terhességi teszt vagy kimaradt vérzés után barnás (kávéaljszerű) hüvelyi vérezgetés, vérzés, szúró, általában egyik oldali, alhasi fájdalom vagy végbélfájdalom, gyengeség, fáradékonyság, ájulásérzés.

A tünetek sokszor nem egyértelműek, és nem csak a méhen kívüli terhességre jellemzőek.

Elég, hogy ha a méhen kívüli terhesség gyanúja felmerül, már akkor is kórházi bennfekvés, orvosi megfigyelés szükséges, míg egyértelmű diagnózis fel nem állítható.

A véres, fájdalmas vizelés oka legtöbbször húgyúti fertőzés.

Kérdés: 2011. február 25., 14:51; Megválaszolva: 2011. február 28., 14:09
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta