Méhenkívüli?

Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Utolsó menzeszem június 13. volt, utolsó peteérésem valószínűleg (hőgörbe alapján) július 2.-án. Ezután volt több pozitív terhességi tesztem is, így július 24-én nőgyógyászhoz mentem. Ő nem látott az ultrahangon semmit, így továbbküldött a közeli kórházba, ahol július 25-én szintén nem láttak semmit, sem hasi, sem hüvelyi ultrahangon, és felmerült a méhenkívüli terhesség gyanúja. Közben barnáztam, és bal oldalt "valami" enyhén szurkált időnként, bár fájdalomnak nem nevezném annyira gyenge volt. Ezzel nem nagyon foglalkoztak, nem is figyeltek rám, csak küldözgettek ide-oda, vérből a hcg eredményem 71.1 let, amire azt mondták nagyon kevés. Végül mivel sem méhen belül, sem azon kívül nem láttak semmit, hazaengedtek azzal hogy ha panaszaim lennének menjek vissza és kész, konkrétat nem mondtak. Az ébredési hőm 25.-e reggelére már leesett 37-ről 36, 6-ra, majd 26-án dél körül a barnázás átment erős, darabos vérzésbe. Ez különösebb fájdalommal nem járt, csak a megszokott menstruációs görcsökkel, de azt a bizonyos bal oldali "szurkálást" még most is érzem néha, jellemzően mindig csak ha ülök vagy fekszek. Közben a vérzés 27-én már valamivel kevesebb volt, mára egész elgyengült, mint egy normál menzesz. Nőgyógyászom telefonon azt mondta valószínűleg az embrió elhalt és felszívódott még az ultrahang vizsgálatokat megelőzően, ezért nem volt azokon látható, és ezért az alacsony hcg szint, illetve kérte hogy a menzesz elmúlása után menjek be hozzá kontrollra. A 25.-ei hasi ultrahang eredményei a következők: Uterus 75x34x52 mm. Endometrium: 6 mm. Uterus üregében petezsák nem látható. Szabad hasűri folyadék nincs. Oldalkörnyezetben kóros nem látható. Ön szerint ez méhen kívüli, vagy méhen belüli terhesség volt? Illetve tényleg elhalhatott és felszívódhatott, vagy kell esetleg tartanom elhalt szövetek visszamaradásától? Lehet szükség műszeres befejezésre? Elnézést a hosszú levélért, figyelmét és válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Bettina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza méhen kívüli terhesség témában

Méhen kívüli vagy méhen belüli volt-e terhesség ezt nem lehet megmondani, mert azt objektív vizsgálati módszerrel igazolni kellene./ultrahang/

Ha nem látható terhesség, akkor nincs szükség beavatkozásra, nem kell tartani szövet visszamaradástól.

Kérdés: 2012. július 28., 10:04; Megválaszolva: 2012. július 31., 21:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés