• Pimafucin hüvelykúp

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 2009. márciusában és 2010. októberében elvégeztek nálam egy STD vizsgálatot, melynek eredménye (mindkettőnek!) Ureaplasma DNS pozitív (+), >10.000 kórokozó/minta lett, a többi negatív. Az első STD vizsgálat után a bőrgyógyászom Pimafucin hüvelykúpot írt fel (illetve Doxycilint), és azt mondta hogy 6-8 hónapig használjam. Ez meg is történt. 6-7 hónapig használtam a kúpot. Ennek ellenére még a hüvelyi folyásom mindig fennállt (bár "lehet" mennyisége csökkent), így visszamentem és újból elvégezte ezt az STD vizsgálatot (2010.októbere) aminek az eredménye ugyanaz lett megint, és ismét csak Pimafucin kúpot kaptam és Doxycilint. Ez alkalommal azt mondta a doktornő hogy használjam a kúpot 9 hónapig. Ebből már 6 hónap eltelt és most kellene visszamennem felíratni az utolsó 3 havi adagot. Viszont mintha tényleg semmi nem változott volna a 6 hónap alatt, a fehéres hüvelyi folyásom - még ha nem is sok - még mindig megvan, és úgy gondolom hogy ez a gyógyszer már nem is fog segíteni, ha ennyi idő után sem segített megszüntetni azt. Persze nem vagyok orvos... Ezért kérdezném azt, hogy érdemes-e felíratnom illetve használnom még 3 hónapig ezt a Pimafucin kúpot? Fog valami változás történni? Esetleg tudna javasolni erre az STD eredményre valamilyen másik gyógyszert/kúpot, amit háziorvossal felírathatok? Betadine esetleg? Mert a bőrgyógyászom tipikusan az a "nemtörődöm" típus. Ezt a gyógyszert fogja felírni nekem még egy év múlva is, ha nem javulnék... szóval tőle ilyet már nem is merek kérdezni, hogy esetleg próbáljunk ki másik gyógyszert! Egyébként a párommal már régóta óvszerrel védekezünk pont emiatt, tehát a pingpong effektus nem áll(hat) fenn (szerintem.) Előre is köszönöm a segítségét! Üdvözlettel

        Dr. Deli Tamás válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Tisztelt Hölgyem! Nőgyógyász vizsgálta? Vagy a bőrgyógyász a hüvelyi feltárást is elvégezte - azért kezeli egy éve gomba ellenes szerrel?! A lényeg: a kb. 2 hetes Doxycyclin kúra után, ha nem használ, makrolid antibiotikumot kellene szednie: Sumamed, Erythromycin, Klacid. A párját is kezelni kell, különben sosem gyógyul ki a betegségből, mert visszakapja tőle. A hüvelyben több gomba ellenes szer már nem kell, de a Pimafucin biztosan nem - ha nincs hüvelygyulladás, a normál flórát kell helyreállítani, pl. Gynophilus, Gynoflor, tejsav, Lactofeel stb. készítmények valamelyikével - nőgyógyász utasítása szerint. Én az eddigi "kezelést" végző orvoshoz többet nem mennék.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 14., 19:00; Megválaszolva: 2011. június 15., 21:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés