• Hydrosalpinx kialakulása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az első menstruációm óta orvosról-orvosra járok, mivel azt leszámítva soha nem volt menstruációm természetes úton, de egyik sem tudott biztos okot mondani rá, látszólag minden rendben volt (ultrahang-, hormon vizsgálatok során). A mostani orvosom hydrosalpinx gyanúját vetette fel. Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy mennyi idő alatt alakulhat ki egy hydrosalpinx? Lehet, hogy 2 hónapja nem volt, de lehet, hogy már jó pár éve "lappang"? elképzelhető, hogy összefüggésben áll a menstruációs problémáimmal? Másrészről: orvosom kérdezte, hogy nem volt gyulladásom? Én mondtam, hogy nem tudok róla, egyáltalán nem is tudom, honnan lehet azt tudni, vagyis csak gondolom, hogy ha lett volna, tudnék róla. De most eszembe jutott, hogy kb. 1 hónapja beteg voltam, amit akkor influenzának tudtak be, bár nekem igen furcsa volt. 3 napig nagyon erős hasi görcseim voltak (nem tudtam eldönteni, hogy emésztési, vagy nőgyógyászati), mely mellé, igaz, hányás is társult. Aztán 4 nap tünetmentesség, gyógyultság után belázasodtam, levertség fogott el pár napra. Elképzelhető, hogy nem is influenza volt, hanem a gyulladás tünetei?

        Dr. Deli Tamás válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Tisztelt Hölgyem! A leírt tüneteket okozhatta nőgyógyászati gyulladás, ami pedig okozhatta a hydrosalpinxot. Könnyen lehet, hogy 2 hónapja még nem volt, de gyulladás következtében kialakult. A menstruatiós problémákkal ez nem függ össze.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 20., 10:12; Megválaszolva: 2011. április 20., 22:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: