Mirena spirál + akne probléma

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Jelenleg a Gold lilly spirált használom fogamzásgátló eszközként, amelyet le szeretnék cserélni. 2006. évben policisztás szindrómát diagnosztizáltak nálam, amelynek tüneteként zsíros, pattanásos, gyulladásos az arcbőröm, bár már két gyermeket is szültem azóta. A Bőrgyógyászom a Tetralysal kapszulát írta ki..Ezt az antibiotikumot 3 hónapig szabad szedni és ez az időtartam letelt. Korábban, a goldlilly spirál előtt fogamzásgátló tablettát szedtem és ez megoldást nyújtott az akne problémámra. Most, ha nem muszály, akkor nem szeretnék fog.gátló tablettát használni. Azt szeretném kérdezni, hogy a MIRENA nevű spirálnak van-e jótékony hatása a bőrproblémákra és policisztás szindróma esetén szabad-e alkalmazni? Vagy mit javasol ilyen esetben? Köszönöm szépen

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza mirena, aknék témában

Tisztelt Hölgyem!

A Mirena levonorgesztrel tartalma nem javítja az aknét (inkább fordítva) . Ilyen célból antiandrogén hatású fogamzásgátló szer (pl. Cypromix, Diane 35) javasolható min. fél évig) .

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 27., 20:30; Megválaszolva: 2011. március 06., 14:14
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet