mi okozhatja

kedves szakértő! 2010 március óta viselek mirenát.semmi problémám nem volt vele, egyre kevesebb volt már a menstruációs vérzésem is.szeptember közepétől viszont egyre többször barnás folyásom lett októberben kiderült 4, 5 cm petefészekcisztám van.azóta a ciszta 3 cm esre összement de a pecsételő, vérzésnek konkrétan nem mondható valami megmaradt.megkülönböztethető a menzeszem 5-6 napig piros enyhe vérzés, utána egy hét teljesen tiszta időszak, majd a következö menzeszig (ami időre jön) barnás folyás folyamatosan. ritkán érzek alhasi nyomást, de fel sem veszem.ami inkább zavar hogy a mirena enyhén lecsúszott állapotban van elejétől fogva, kis része a nyakcsatornában.maga az eszköz a feladatát jól ellátja és a nyálkahártya is kellően el van vékonyodva.nem tudom levetessem -e vagy meddig tart még ez a vérezgetés, nem vagyok nyugodt felőle.3 gyermekem van többet nem szeretnék és a mirenát jó megoldásnak találtam, ugyan drága volt..kérem segítsen adjon tanácsot esetleg ötletet, vérzés csillapítást, homeopátiát hogy járok legjobban.köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza mirena, pecsételő vérzés témában

Tisztelt Kérdező!

A ciszta feltehetően pár hónap alatt eltűnik, rendellenes hormontermelése (ami a vérzészavart okozhatta) megszűnik, és a probléma megoldódik. A pecsételő vérzést persze a Mirena is okozhatja, így ha további hónapokig megmarad, szükség lehet az eltávolítására. A homeopátiában nem hiszek.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 03., 16:04; Megválaszolva: 2011. január 07., 18:15
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam