miréna-kétszarvú méh

Tisztelt Doktor Úr, 2 gyermekem van, nem kívánok több gyermeket szülni, ezért választottam 1 éve Miréna spirált. Viszont azóta folyamatosan elhúzódó vérzéseim vannak (2-3 hétig tart) . Tíz hónap után megkerestem ezzel a problémával az orvosomat, UH-t csinált, megvizsgált, és miután említettem, hogy kétszarvú méhem van, javasolta a spirál eltávolítását. (sajnos a spirál felhelyezésekor ez nem volt téma) . Az a kérdésem, hogy valóban szükséges az eltávolítás, nem lehet a vérzési rendellenességet valahogy kezelni, megszüntetni? Azt mondta orvosom, hogy nem biztos, hogy így védettséget ad a terhességgel szemben, de ez lehetséges, ha az előző 1 évben nem lettem terhes? Ha leveszik a spirált, milyen fog.gátlót javasol, mely nem igényel napi odafigyelést. Tablettát sohasem szedtem. Depo injekciót ajánlották helyette, de nem sok jót olvastam róla. Köszönöm a válaszát előre is.

Dr. Kiss György válasza mirena-kétszarvu méh témában

Tisztelt Holgyem!

Kezelőorvosának igaza van.

A méhüreget is érintő anatomiai eltérések esetén valóban nem szerencsés a méhen belüli eszköz hosszu távu alkalmazása.

Az Ön életkora, valamint az, hogy többet szülni nem akar felveti azt a lehetőséget, hogy laparoscópiás uton lekötteti a petevezetőket--másnéven: laparoscopiás müvi meddővététel.

Ez igaz mütéti eljárás, de végleges és többet nem lesz gondja a védekezéssel. A vérzés gyógyszeres befolyásolása nem mindig sikeres.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 18., 22:04; Megválaszolva: 2016. január 19., 08:58
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus